Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 5. 2012,
17.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zapor

Četrtek, 3. 5. 2012, 17.09

7 let, 12 mesecev

Timošenkova napovedala, da bo vztrajala z gladovno stavko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zaprta nekdanja ukrajinska premierka Julija Timošenko bo kljub bolezni in oslabelosti nadaljevala z gladovno stavko, je v Kijevu sporočila njena hčerka Jevgenija.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavil, da bo Moskva "rada" prevzela zdravljenje Julije Timošenko, če si bo to sama želela in bodo s tem soglašale oblasti v Ukrajini. Ponovno je ruski predsednik kritiziral izrek zaporne kazni za nekdanjo premierko. Kritike pa je Putin zaradi napovedi bojkota nogometnega evropskega prvenstva v Ukrajini naslovil tudi na na zahodne politike.

Evropske komisije ne bo na Euro 2012 v Ukrajini Predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Barossa in ostalih 26 evropskih komisarjev namreč protestno ne bo na evropsko nogometno prvenstvo, ki ga kot soorganizatorka pripravlja Ukrajina. Tiskovni predstavnik Evropske komisije je dejal, da ne gre za "bojkot", pač pa za "signal nezadovoljstva z načinom, kako se ravna z Julijo Timošenko". V Evropski komisiji so tako enotnega mnenja, da ni primerno, da bi si v Ukrajini ogledali kakšno tekmo, dokler bodo obstajali tovrstni pomisleki, je še dodal.

Zdravstveno stanje Timošenkove se je zelo poslabšalo Julijina hčerka Jevgenija, ki je obiskala svojo mamo v zaporu v Harkovu, je sicer še razkrila, da se je zdravstveno stanje njene mame zelo poslabšalo. Nekdanja premierka po njenih besedah tudi ni deležna zdravljenja, kot so ga predlagali nemški in kanadski zdravniki.

Timošenkova: Tujina naj ne popusti s pritiski na Ukrajino Ob tem je prenesla sporočilo Julije Timošenko tujini, naj ne popusti s pritiski na Ukrajino, sogostiteljico letošnjega evropskega nogometnega prvenstva.

Timošenkin odvetnik Sergej Vlašenko je v Harkovu dejal, da je Timošenkova seznanjena z grožnjami o bojkotu prvenstva in ob tem meni, da je "vsak upravičen, da zavzame stališče, za katerega meni, da je nujno in učinkovito".

Obsodba Timošenkove tarča številnih kritik Timošenkovo so oktobra lani obsodili zaradi zlorabe pooblastil pri sklepanju pogodbe z Rusijo o uvozu zemeljskega plina leta 2009, ko je zasedala premierski položaj. Zaradi obsodbe na sedem let zapora je bil Kijev tarča številnih kritik, med drugim iz Bruslja, kjer so opozorili, da je bil proces zoper nekdanjo premierko politično motiviran.

Proti njej se je začel še en sodni proces Na sodišču v Harkovu pa se je nedavno začel še en sodni proces proti njej. V novem primeru Timošenkovo bremenijo utaje davkov in poneverb v času, ko je vodila državno elektrodistribucijsko podjetje v 90. letih minulega stoletja. 51-letni opozicijski voditeljici v tem primeru grozi 12 let zapora.

Ne spreglejte