SiolNET. Novice Svet
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srbska policija sumi, da je novinar uprizoril svojo ugrabitev

0,07

termometer

 | Foto: YouTube
Foto: YouTube

Srbska policija sumi, da je preiskovalni novinar Stefan Cvetković prejšnji teden uprizoril svojo ugrabitev, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. V primeru je namreč več nelogičnih stvari. Novinar je medtem na današnji konferenci zanikal, da bi ugrabitev uprizoril, in pozval k mednarodni preiskavi svojega primera.

Cvetković je danes na novinarski konferenci v Beogradu pojasnil, da so ga prejšnji teden ugrabile tri osebe, od katerih je bila ena oborožena in imela na sebi znak, podoben policijskemu. Ugrabitelji so ga nato v petek izpustili, novinar pa je na pomoč poklical policijo, ki se je hitro odzvala.

Dodal je, da ima pri sebi kapo, s katero so mu ugrabitelji prekrili obraz, ter da jo namerava "preventivno" predati enemu od tujih veleposlaništev, ki bi bilo pripravljeno prevzeti mednarodno preiskavo njegovega primera. Na kapi je po njegovih besedah DNK enega od ugrabiteljev, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Po njegovem mnenju policija ni sodelovala z ugrabitelji, ampak verjame, da obstaja več odtujenih centrov moči, od katerih bi lahko nekateri imeli svoje ljudi v sistemu.

O njegovi zgodbi dvomi tudi srbski predsednik

Cvetkovića so v njegovem domačem kraju Bela Crkva na severu Srbije pogrešali od srede zvečer. Od četrtka ga je iskalo 300 policistov, vključno s pripadniki posebnih enot. Policija ga je nato našla v petek blizu Bele Crkve. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v petek pojasnil, da se veliko dokazov ne sklada, prav tako je novinar podal nekaj nenavadnih trditev, ko ga je zaslišala policija.

Cvetković, ki je preiskoval vrsto občutljivih tem, je že od leta 2008 večkrat prijavil grožnje, tudi s smrtjo, različnih politično-tajkunskih veljakov, pa tudi anonimnežev. Večkrat so ga tudi fizično napadli in ga tožili zaradi njegovega novinarskega dela. Zadnje mesece raziskuje še nepojasnjen umor vidnega politika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića januarja letos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin