Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2022,
17.35

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

4

Natisni članek

hekerski napad Evropski parlament

Sreda, 23. 11. 2022, 17.35

1 leto, 7 mesecev

Spletna stran Evropskega parlamenta tarča hekerskega napada. Je v ozadju Rusija?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

4

Evropski parlament | Foto Reuters

Foto: Reuters

Spletna stran Evropskega parlamenta je bila danes tarča hekerskega napada, je prek Twitterja sporočila predsednica parlamenta Roberta Metsola in dodala, da je odgovornost za napad prevzela "prokremeljska skupina". Napad se je zgodil kmalu po tem, ko so poslanci Rusijo označili za državo, ki sponzorira terorizem.

"Evropski parlament je pod sofisticiranim napadom. Prokremeljska skupina je prevzela odgovornost," je zapisala Metsola, pri čemer ni navedla več podrobnosti.

Po navedbah tiskovnega predstavnika parlamenta Jaumeja Ducha je šlo za napade za porazdeljeno zavrnitev storitve (DDoS), v katerih z izjemno povečanim številom hkratnih dostopov ohromijo delovanje storitev.

Rusijo označili za podpornico terorizma, sledil je hekerski napad

Do napada je prišlo kmalu po tem, ko so evroposlanci podprli resolucijo, s katero so Rusijo zaradi njene vojne v Ukrajini označili za državo, ki sponzorira terorizem in uporablja teroristična sredstva. Resolucija, ki sicer ni pravno zavezujoča, je bila sprejeta s 494 glasovi za, medtem ko je 58 poslancev glasovalo proti, 44 pa je bilo vzdržanih.

O težavah z omrežji WiFi je danes s plenarnega zasedanja v Strasbourgu poročal tudi novinar STA, ki je ocenil, da omrežja znotraj poslopja parlamenta niso delovala okoli pol ure.

Vladimir Putin
Novice Evropski parlament Rusijo označil za podpornico terorizma
Ne spreglejte