Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2022,
17.59

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,91

35

Natisni članek

fotografije poroka Rusija pomočnica Vladimir Putin Marija Zaharova

Četrtek, 28. 7. 2022, 17.59

1 leto, 8 mesecev

Šokantne poročne fotografije Putinove pomočnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,91

35

Po družbenih omrežjih so zakrožile šokantne poročne fotografije Putinove pomočnice Marije Zaharove, ta je znana po svojih spornih odgovorih na vprašanja o ruski agresiji na Ukrajino. Na njenih kontroverznih poročnih fotografijah iz leta 2005 je kljub temu, da na poroki ni bilo gostov, v ozadju tudi ruski predsednik Vladimir Putin.

Prvo fotografijo s poroke je pred leti na svojem profilu na Facebooku delila Zaharova, ki je s tem zaznamovala obletnico. Ampak objavila je le svojo portretno fotografijo.

Nekaj dni pozneje pa je fotograf Nikolaj Komisarov, ta sicer ni poročni fotograf, ampak ga je Zaharova najela, ker je bil tako kot ona zaposlen na ruskem konzulatu v New Yorku, objavil še preostale fotografije, saj je mislil, da jih lahko. Povedal je, da mu je Marija po objavi teh fotografij celo grozila.

Fotografirala sta se na ruskem konzulatu

Njene poročne fotografije so precej vulgarne, saj na njih nosi zelo kratko belo satenasto obleko, bele hlačne nogavice in visoke rokavice. Ima tudi zelo tanke obrvi, narisane s svinčnikom. Mladoporočenca sta najela belo limuzino.

Njen mož je poslovnež Andrej Zaharov. Poročila sta se 7. novembra leta 2005 v New Yorku, kjer je bila Zaharova takrat zaposlena. Poročno fotografiranje so pripravili na ruskem konzulatu, zato je v ozadju fotografij mogoče videti portretno fotografijo ruskega predsednika Putina. 

Zaharova je takrat dejala, da njen partner sicer ne živi v ZDA, ampak je "priletel k njej", da sta se lahko poročila. Razkrila je tudi, da je bilo na poroki "toliko gostov, kot jih je bilo potrebno – samo dva". Danes imata hčerko Marijano, ki se jima je rodila leta 2010.

Vse poročne fotografije si lahko ogledate tukaj.

Evropska unija jo je označila za osrednjo osebnost ruske propagande. | Foto: Reuters Evropska unija jo je označila za osrednjo osebnost ruske propagande. Foto: Reuters Marija Vladimirovna Zaharova je od leta 2015 tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva. Znana je po tem, da je večkrat kritizirala Nato in sporno odgovarjala na novinarska vprašanja glede ruske invazije na Ukrajino.

Nekaj dni pred začetkom invazije se je norčevala iz zahodnih medijev, ki so objavili, da se Rusija pripravlja na vojno z Ukrajino. Posmehljivo jo je zanimalo, kdaj bo Rusija napadla, da ve, kdaj mora načrtovati dopust.

Evropska unija jo je dan pred invazijo označila za osrednjo osebnost ruske propagande, saj je javno spodbujala napad na Ukrajino. Skupaj z nekaterimi drugimi vidnimi medijskimi osebnostmi so jo uvrstili na seznam oseb, ki jim je prepovedano leteti v države EU, zamrznili pa so jim tudi vsa sredstva. Kmalu zatem sta to storili tudi Avstralija in Japonska.

Leta 2016 se je na ruski državni televiziji šalila na račun judov in dejala, da so rezultati predsedniških volitev v ZDA posledica ruske judovske zarote. Govorila je celo s stereotipnim judovskim naglasom, zaradi česar so jo močno obsojali.
Maria Zaharova
Novice Neprijetna vprašanja Putinove pribočnice: si Rusija res želi še hujšo vojno?
Britanska ministrica Liz Truss
Novice Britanska ministrica: Putinu ni mogoče zaupati
Vladimir Putin
Novice V Kremlju pozorni na vsako malenkost: Putin ne sme biti izpostavljen prepihu
Ne spreglejte