Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
9.15

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17

Natisni članek

mama učiteljica Policija Beograd

Petek, 14. 6. 2024, 9.15

1 teden, 4 dni

Šok v OŠ: mati učenca brutalno pretepla učiteljico. "Ne boš odšla živa iz šole."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,17
Policija Srbija | Učiteljici je kasneje uspelo priti iz kabineta in poklicati policijo. | Foto Shutterstock

Učiteljici je kasneje uspelo priti iz kabineta in poklicati policijo.

Foto: Shutterstock

V osnovni šoli Jovana Dučića v Beogradu je mati učenca petega razreda fizično napadla učiteljico, saj njenemu sinu ni dala dovolj dobre ocene. Pretepeno učiteljico so odpeljali v bolnišnico, prekinili pouk in učence poslali domov. Zaposleni v šoli so zaradi neljubega dogodka v šoku, poroča srbska televizija N1. Kasneje je policija za srbski N1 potrdila, da so 32-letnico aretirali, tožilstvo pa bo zanjo predlagalo najstrožje sankcije. 

Incident se je zgodil po koncu druge šolske ure. Mama je prosila za srečanje z učiteljico biologije. Želela jo je vprašati, zakaj ima njen sin biologijo zaključeno z dvojko, če ima povprečje za trojko. Učiteljica je mami dejala, da nima povprečja za trojko, in jo povabila v referat, da ji to dokaže. Mati se je burno odzvala in rekla, da bo šla k ravnatelju, s čimer se je strinjala tudi učiteljica.

Mati je nato zapustila kabinet, ko se je začel glavni odmor, pa se je vrnila in z učiteljico fizično obračunala. "Vlekla jo je za lase, podrla na tla, udarjala z glavo ob tla, govorila grde besede in jo brcala," je za N1 opisal neimenovani sogovornik in dodal, da je mama učiteljici dejala: "Ti ne veš, kdo sem, ne boš šla živa iz šole." 

Zaradi hrupa na hodniku učiteljice ni slišal nihče 

Učiteljica je poskušala na pomoč poklicati sodelavce, a je zaradi izolacije v kabinetu in hrupa na hodnikih ni nihče slišal. Vendarle ji je kasneje uspelo priti iz kabineta in poklicati policijo. Mati je ponavljala, da jo bo ubila, in hladnokrvno čakala na policijo.

Za mamo, ki je napadla učiteljico, odrejen pripor

Srbski N1 poroča še, da so po odredbi državnega tožilca policisti izdali sklep o pridržanju obtožene 32-letne A. R. zaradi kaznivega dejanja zlorabe in mučenja ter kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. 

Obtožili so jo, da je 13. junija v osnovni šoli v Novem Beogradu zaradi nezadovoljstva z oceno svojega sina oškodovanki grozila, jo ​​žalila, vlekla za lase in jo večkrat udarila ter ji povzročila lahke telesne poškodbe. 

Zavedajoč se pogostosti napadov na izobraževalne delavce, bo tretje osnovno državno tožilstvo v Beogradu predlagalo najstrožje sankcije in s tem vplivalo na varnost vseh državljanov ter ohranitev izobraževalnih ustanov.

Policija je potrdila aretacijo

Policija je v sodelovanju s tretjim osnovnim državnim tožilstvom v Beogradu aretirala A. R. zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe in mučenja ter ogrožanja varnosti, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Dvaintridesetletnico so pridržali za 48 ur in jo bodo s kazensko ovadbo privedli na pristojno tožilstvo.

Aleksandar Vučić, Milorad Dodik
Novice V Beogradu sprejeli izjavo o zaščiti nacionalnih interesov
Ne spreglejte