Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2011,
8.23

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

sobarica

Torek, 9. 8. 2011, 8.23

4 leta, 4 mesece

Sobarica vložila civilno tožbo proti Strauss-Kahnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Newyorška sobarica Nafissatou Diallo je vložila civilno tožbo proti nekdanjemu generalnemu direktorju Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiqueju Strauss-Kahnu.

V ponedeljek na sodišču v Bronxu ga je obtožila "nasilnega in sadističnega" napada maja v sobi hotela Sofitel na Manhattnu.

Dvom v trdnost primera Hitra vložitev civilne tožbe v času, ko še vedno poteka kazenski postopek, je malce nenavadna in morda napoveduje, da bo tožilstvo odstopilo od najresnejših obtožb o spolnem napadu. Strauss-Kahn je bil aretiran, nakar je odstopil s položaja šefa IMF. Nato ga je sodnik poslal v hišni pripor po plačilu visoke varščine, 1. julija pa mu je hišni pripor odpravil in vrnil varščino, ker je tožilstvo začelo dvomiti v trdnost primera.

Domnevno lagala na prijavi za azil 32-letna sobarica, po rodu iz Gvineje, naj bi pred leti domnevno lagala na prijavi za azil v ZDA, po domnevnem spolnem napadu pa je dala nekaj zmedenih izjav. Strauss-Kahn bo moral znova pred sodišče šele 23. avgusta, tožilstvo pa več ni prepričano v primer, saj ima Strauss-Kahn dobra odvetnika, ki bosta s pridom izkoristila vsako neskladje v izjavah domnevne žrtve.

Civilna tožba ponavlja trditve, ki jih je sobarica dala med kazensko preiskavo. Strauss-Kahn naj bi 14. maja prišel iz kopalnice, ko je sobarica mislila, da je soba prazna in jo je hotela očistiti. Nemudoma naj bi jo napadel in prisilil v oralni spolni odnos. Tožba trdi, da je Strauss-Kahn mislil, da zakoni ZDA zanj ne veljajo in je surovo ter nasilno spolno napadel Diallovo ter jo ponižal, zlorabil in oropal dostojanstva.

Tožba tudi proti New York Postu Tožnica bo dokazovala, da je 62-letni Francoz, ki vse skupaj zanika, v preteklosti podobno nadlegoval in napadal tudi druge ženske. Njen odvetnik je sicer pred tem že vložil tožbo proti časopisu New York Post zaradi obrekovanja. Članki v časopisu so jo opisovali kot prostitutko.

Ne spreglejte