Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2011,
7.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

posilstvo

Ponedeljek, 25. 7. 2011, 7.50

8 let

Sobarica: Strauss-Kahn se je obnašal kot ponorel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Newyorška sobarica, ki nekdanjega generalnega direktorja IMF obtožuje spolnega napada, je za revijo Newsweek in televizijo ABC opisala svojo verzijo dogodkov v sobi hotela Sofitel 14. maja.

Sobarica, 32-letna Nafissatou Diallo po rodu iz afriške Gvineje, je dejala, da je, ko je vstopila v sobo, iz kopalnice stopil sivolas moški. Dejal naj bi ji, da je lepa, in jo začel grabiti za prsi. Prosila ga je, naj preneha, ker noče izgubiti službe, on pa naj bi ji zagotovil, da se to ne bo zgodilo. V usta ji je skušal stlačiti penis Nato naj bi jo potisnil na posteljo in ji skušal stlačiti penis v usta, kar mu ni uspelo. Sobarica, ki je višja od Dominiquea Strauss-Kahna, ga je skušala odriniti. Njeno mednožje je bilo še nekaj ur kasneje zatečeno Francoz naj se ne bi dal prepričati, uniformo ji je povlekel navzgor, strgal nogavice in jo tako močno zgrabil za mednožje, da je bilo še nekaj ur kasneje v bolnišnici zatečeno. Nato naj bi jo potisnil na kolena, jo zgrabil za glavo ter končno uspel stlačiti penis v njena usta. Sobarica je na koncu, kot je povedala, izpljunila spermo na tla in pobegnila na hodnik.

Strauss-Kahn naj bi se hitro oblekel in jo pobrisal iz sobe skupaj s prtljago, pred dvigalom pa jo je še enkrat brez besede pogledal. Sobarica je nato zmedena šla v drugo sobo, kjer je pustila opremo, ter se vrnila v Strauss-Kahnovo sobo in jo začela pospravljati.

Zdravnik potrdil tudi strgane vezi na ramenu Zdravnik je kasneje na pregledu potrdil tudi, da ima strgane vezi na ramenu. Strauss-Kahn naj bi sicer po podatkih tožilcev isti dan zgodaj zjutraj v sobo pripeljal "plavolaso ameriško poslovno žensko".

Namesto izgubljenega telefona so ga pričakali policisti Po domnevnem posilstvu se je srečal s hčerko Camille, ki študira na univerzi Columbia, na kosilu, nato pa je odšel na letališče. Ker ni našel svojega službenega telefona, je poklical v hotel in vprašal, če ga imajo.

Tam je že bila policija, ki je osebju hotela naročila, naj mu povedo, da so našli telefon, in vprašajo, kam naj ga dostavijo. Povedal je, da na letališče, namesto telefona pa so tja prišli policisti.

Sobarica šele zjutraj izvedela, kdo jo je napadel Diallova naj bi šele zjutraj na televiziji izvedela, kdo jo je napadel, in se je dodatno prestrašila, da jo bo zdaj še kdo ubil. Hčerko je poslala k sorodnikom, sama pa je šla na policijo. Za televizijo ABC je dejala, da želi, da gre Strauss-Kahn v zapor in spozna, da ne more uporabiti svojega denarja in moči, ko stori nekaj takšnega.

Strauss-Kahn svoje verzije dogodkov ni podal 62-letni Strauss-Kahn vse obtožbe zanika, vendar svoje verzije dogodkov v sobi še ni podal. Njegova odvetnika Benjamin Brafman in William Taylor sta komentirala, da je intervju sobarice za Newsweek in ABC le zadnji poskus izsiljevanja denarja in pritisk na tožilce, da preganjajo človeka, od katerega želi denar.

Verodostojnost domnevne žrtve je vprašljiva Verodostojnost domnevne žrtve je postala vprašljiva, ko so tožilci med preiskavo odkrili, da je v preteklosti lagala, na primer na prošnji za azil v ZDA glede posilstva v Gvineji; odkrili so tudi nekaj sprememb sosledja dogodkov po posilstvu.

Za Newsweek je Diallova ponovila, da sta jo v gvinejskem mestu Conakry posilila dva vojaka, nakar je s hčerko leta 2003 pobegnila v ZDA, kjer se je preživljala z različnimi opravili, dokler ni dobila položaja sobarice v Sofitelu za 25 dolarjev na uro.

Ne spreglejte