SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sneg zajel tudi Hrvaško ter Bosno in Hercegovino

3

termometer

Hrvaške oblasti so bile zaradi močnega sneženja celo zapreti letališče, v Bosni in Herceovini pa je zapadlo tudi do 53 centimetrov snega.

Hrvaška je zaprla zagrebško letališče, zato od zgodnjega jutra ni vzletelo ali pristalo niti eno letalo. Kot je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedala tiskovna predstavnica zagrebškega letališča Lidija Capković Martinek, zimske službe na letališču delajo s polno paro že od 3.30, a imajo veliko težav z vetrom in snežnimi zameti.

Na večjem delu Hrvaške razglašene zimske razmere Zaradi sneženja so v večjem delu Hrvaške in na večini cest razglašene zimske razmere, ponekod zaradi vozil, ki so obtičala, prihaja tudi do zastojev. Med drugim je zaprta obvoznica pri Reki. Težave so tudi v avtobusnem, železniškem prometu in pomorskem prometu. V Zagrebu teče promet počasi, javni potniški promet beleži zamude.

Sneg presenetil tudi Bosno in Hercegovino in Srbijo Sneži tudi v Bosni in Hercegovini in Srbiji, ob obali Jadranskega morja pa razmere še dodatno otežuje burja.V Bosni in Hercegovini bo danes hladno s snegom, ki ga bo v nižjih predelih napadlo od 20 do 40 centimetrov, v hribih tudi do 70 centimetrov. Največ snega so po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug zaenkrat namerili na Bjelašnici, in sicer 53 centimetrov.

Sneženje naj bi danes zajelo tudi Srbijo. Zaenkrat o do pet centimetrov visoki snežni odeji poročajo iz Novega Sada, Valjeva, Novega Pazarja in Beograda, do konca dne pa naj bi se razširil na vso državo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin