Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2022,
11.12

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

vreme Velika Britanija nevarnost promet promet London sneg

Ponedeljek, 12. 12. 2022, 11.12

1 leto, 4 mesece

Tragedija na Otoku: po padcu v jezero umrli trije otroci, eden v kritičnem stanju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

video za London:

Trije dečki, stari osem, deset in 11 let, so po padcu v ledeno jezero blizu Solihulla umrli, četrti je v kritičnem stanju, poroča BBC. 

Najmanj štirje otroci so med igranjem v parku padli v jezero v bližini Birminghama. Četrti deček, star šest let, je še vedno v kritičnem stanju v bolnišnici.

Družinski člani, ki jih je prizadela tragedija, so "popolnoma uničeni", je dejal Supt Richard Harris s policije West Midlandsa.

Dejal je, da so vsi policisti, ki so odšli na kraj dogodka, vstopili v vodo, ne da bi upoštevali lastno varnost in otroke rešili iz vode.

Iskanje na jezeru se nadaljuje, je še povedal Supt Harris in dodal, da želijo biti "100-odstotno prepričani, da v vodi ni nikogar več".

 "Vemo, da bo vreme v naslednjih dneh zelo mrzlo, zato odrasle in otroke prosimo, da se izogibajo odprtim vodam in nikakor ne stopajo na led, ne glede na to, kako debel ali varen se zdi," je opozoril poveljnik gasilske in reševalne službe Richard Stanton.

Britanski meteorološki urad je v nedeljo sporočil, da bodo opozorila o hudih vremenskih razmerah veljala danes do 10. ure. Za Severno Irsko so opozorila odpravili že pred tem, kljub temu da so zaradi mraza tam med drugim odpovedali nekatere športne tekme. Na severovzhodu Škotske bi se po opozorilih urada lahko temperature ponoči spustile do minus 15 stopinj Celzija.

Sneg, led in megla so zajeli večji del Velike Britanije, zaradi česar je britanski meteorološki urad za London, Škotsko in jugozahodno Anglijo izdal rumeno vremensko opozorilo. Izredne vremenske razmere so povzročile zmedo na cestah in železnicah, na letališču Stansted so bili ustavljeni vsi poleti, poroča britanski BBC.

Z letališča Stansted so v nedeljo zvečer sporočili, da je bila njihova edina vzletno-pristajalna steza zaradi vremenskih razmer zaprta, vsi poleti pa odpovedani. Zamude so bile že v soboto zaradi odstranjevanja ledu z letal. "Potnikom svetujemo, da pri svoji letalski družbi preverijo trenutno stanje svojih poletov," je dejal tiskovni predstavnik letališča.

Tudi na letališču Heathrow so v nedeljo odpovedali več kot 50 poletov, potem ko je zaradi megle kontrola zračnega prometa omejila število letal, ki so lahko pristala in vzletela. Z letališča so sporočili, da skrbijo za varnost potnikov in jih poskušajo obenem čim hitreje pripeljati na cilj.

Na letališču Gatwick so zaradi sneženja začasno zaprli eno od svojih vzletno-pristajalnih stez, a jo znova odprli nekaj ur pozneje. Številne polete so odložili ali odpovedali, 28 so jih preusmerili na druga letališča. 

Že v soboto so tudi na letališču v Manchestru zaradi močnega sneženja zaprli obe vzletno-pristajalni stezi, kar je ravno tako vplivalo na več deset letov. | Foto: Reuters Že v soboto so tudi na letališču v Manchestru zaradi močnega sneženja zaprli obe vzletno-pristajalni stezi, kar je ravno tako vplivalo na več deset letov. Foto: Reuters

Nered tudi v prometu 

Močno sneženje je v nedeljo povzročilo nered tudi na cestah in železnicah. Zaradi več prometnih nesreč so oblasti voznike pozvale k previdnosti na avtocestah.

Tudi v Sloveniji hladno, a posebnih opozoril ni 

Jutri bo pri nas sprva še precej jasno, čez dan bo oblačnost od juga naraščala. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –11 do –6, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli –17, ob morju okoli –2, najvišje dnevne od –5 do 0, na Primorskem od 1 do 6 stopinj Celzija.

V sredo bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Nekoliko topleje bo. V četrtek se bo povsod pooblačilo, na zahodu se bodo proti večeru začele pojavljati padavine.

Ne spreglejte