SiolNET. Novice Svet
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sedem kraljičinih labodov poginilo – je kriva ptičja gripa?

0,10

termometer

Kraljica Elizabeta in labod
Foto: Getty Images

Z Otroka prihaja novica, ki je menda precej užalostila britansko kraljico. Sedem labodov, ki domujejo na posestvu gradu Windsor, je nenadoma poginilo. Biologi celo sumijo, da jih je pokončal virus ptičje gripe.

Trenutno strokovnjaki opravljajo teste na sedmih labodih, ki so bivali na posestvu grada Windsor – ta je poleg Buckinghamske in Kensingtonske palače ena glavnih uradnih rezidenc britanske kraljeve družine.

Ker se je v preteklih mesecih na dveh različnih območjih blizu Londona izkazalo, da je prav ptičja gripa pobila nekaj divjih ptic, se zdaj tudi v primeru poginulih kraljičinih labodov bojijo najhujšega.

Po tradiciji je angleška kraljica lastnica vseh labodov, ki prosto živijo v državi . Po tradiciji je angleška kraljica lastnica vseh labodov, ki prosto živijo v državi . Foto: Getty Images "Seveda jih skrbi, da so tudi labodi iz windsorske jate poginili zaradi virusa ptičje gripe. Še vedno sicer čakajo na rezultate testov, ampak se bojijo najhujšega. Izsledki raziskave bodo znani v začetku prihodnjega tedna," je za The Sun povedal neimenovani vir, ki je blizu kraljevi družini.

Kraljeva biologinja Penny Junor pa je dodala, da je kraljica velika ljubiteljica labodov ter da jo je novica precej vznemirila: "Če se bo izkazalo, da so labodi res poginili zaradi ptičje gripe, ji bo zelo hudo."

Po tradiciji je sicer angleška kraljica lastnica vseh labodov, ki prosto živijo v državi in niso v zasebni lasti. Vsako leto jih tudi preštejejo, pregledajo in izmerijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin