SiolNET. Novice Svet
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Salvini na Siciliji zagotovil, da imajo migracije pod nadzorom

0,03

termometer

Matteo Salvini
Foto: Reuters

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je ob obisku nedavno zaprtega centra za prosilce za azil Mineo na Siciliji danes zagotovil, da je "fenomen migracij pod nadzorom". Kot je dodal, Sicilija ne more svoje prihodnosti graditi na priseljevanju.

"Z zaprtjem sprejemnega centra bomo prihranili veliko denarja, delamo na tem, da najdemo nove službe za nekdanje delavce centra, ampak Sicilija, Catania in Mineo ne morejo osnovati svoje prihodnosti na priseljevanju," je dejal minister o nedavno zaprtem največjem sprejemnem centru za begunce v Evropi. Po njegovem prepričanju je prihodnost v manjših centrih, ki jih je lažje nadzorovati.

"Kdor misli, da lahko služi na račun množičnih imigracij, se bo moral spomniti nekaj drugega. Iz Minea pošiljamo jasen signal: Fenomen migracij je pod nadzorom," je še dejal podpredsednik italijanske vlade.

meja Novice Salvinijeve ograje na meji so predstava za Italijane #analiza #foto #video

Okoli 50 nekdanjih zaposlenih v centru je ob Salvinijevem prihodu protestiralo zaradi izgube delovnih mest. V rokah so med drugim držali plakate z napisom "danes praznujejo pogreb Minea".

Pred enim letom je v centru živelo 2526 beguncev, vrhunec pa je bil julija 2014, ko je bilo v Mineu nameščenih 4173 oseb.

Število prihodov novih migrantov je v Italiji sicer od začetka letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani padlo za 85 odstotkov. Kot je danes dejal Salvini, je v italijanskih begunskih centrih trenutno nameščenih 107.000 ljudi, lani jih je bilo 182.000. Število oddanih prošenj za azil pa se je prepolovilo s 63.000 na 30.000.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin