SiolNET. Novice Svet
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusija vztraja, da spoštuje prekinitev ognja

0,19

termometer

Ukrajina | Generalštab ukrajinske vojske je danes sporočil, da je Rusija v zadnjih 24 urah izvedla en raketni napad in iz raketometov izstrelila 20 izstrelkov. Oblasti so poleg tega poročale o dveh ubitih in 13 ranjenih v Bahmutu, ruske enote pa naj bi poleg tega obstreljevale tudi Herson na jugu, še piše AFP. | Foto: Reuters
Generalštab ukrajinske vojske je danes sporočil, da je Rusija v zadnjih 24 urah izvedla en raketni napad in iz raketometov izstrelila 20 izstrelkov. Oblasti so poleg tega poročale o dveh ubitih in 13 ranjenih v Bahmutu, ruske enote pa naj bi poleg tega obstreljevale tudi Herson na jugu, še piše AFP. Foto: Reuters

Moskva vztraja, da spoštuje prekinitev ognja ob pravoslavnem božiču v Ukrajini, medtem ko naj bi ukrajinske enote ruske položaje obstreljevale s topništvom. Ukrajinska stran medtem navaja, da ruska vojska nadaljuje obstreljevanje.

"Čeprav ukrajinske oborožene sile obstreljujejo naselja in ruske položaje, se bo uresničevanje razglašene prekinitve ognja nadaljevalo," je v izjavi sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Kot dodajajo, je ruska vojska v zadnjih 24 urah odbila več napadov ukrajinske vojske na vzhodu Ukrajine. Spopadi naj bi potekali na območju Donecka, Hersona in Zaporožja.

Novinarji francoske tiskovne agencije AFP v mestu Časiv Jar južno od Bahmuta na frontni črti sicer poročajo, da je bilo večji del današnjega dopoldneva slišati težko topništvo. O obstreljevanju v Bahmutu so poročali že v petek, po uradnem začetku ustavitve napadov, to pa naj bi bilo manj intenzivno kot v predhodnih dneh.

Ruske enote izvedle raketni napad in izstrelile 20 izstrelkov

Generalštab ukrajinske vojske je danes sporočil, da je Rusija v zadnjih 24 urah izvedla en raketni napad in iz raketometov izstrelila 20 izstrelkov. Oblasti so poleg tega poročale o dveh ubitih in 13 ranjenih v Bahmutu, ruske enote pa naj bi poleg tega obstreljevale tudi Herson na jugu, še piše AFP.

Enostransko prekinitev ognja je na predvečer in današnji dan pravoslavnega božiča po pozivu patriarha Kirila odredil ruski predsednik Vladimir Putin. Kijev je potezo zavrnil kot propagando ter taktiko ruske strani, da bi pridobila čas za premestitev svojih sil in okrepitev obrambe.

Ukrajina Novice Ukrajina: Rusija med božičem načrtuje napade na cerkve #vŽivo Novice Ruski veleposlanik v ZDA: Ni dvoma, da Washington zavlačuje z vojno Papež Frančišek Novice Papež pozval k molitvi za mir v Ukrajini Ukrajina Novice Ukrajina: Rusija se pripravlja na mobilizacijo pol milijona vojakov #vŽivo Ukrajina Novice Praznovanje pravoslavnega božiča v Rusiji in Ukrajini v senci vojne
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin