Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
9.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Donald Trump republikanci

Torek, 22. 9. 2015, 9.20

8 let

Republikanci iščejo kandidata, ki ni Trump

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Republikanec Scott Walker je sporočil, da odstopa od kandidature za nominacijo na predsedniških volitvah, obenem pa druge kandidate z nizko podporo pozval, naj naredijo enako.

Scott Walker, ki je v tekmo stopil julija in je sprva veljal za enega od favoritov, do zdaj še ni objavil, koliko denarja mu je uspelo zbrati za kampanjo, vendar pa kandidati običajno odstopajo od tekme šele, ko jim zmanjkuje denarja. Zaradi pomanjkanja denarja je pred njim odstopil že nekdanji guverner Teksasa Rick Perry.

Trump denarja ne potrebuje Perry je po umiku kandidature podprl Jeba Busha, Trump, vodilni v javnomnenjskih raziskavah, pa njegove podpore ne potrebuje, saj je milijarder. Bogati donatorji so sicer Perryju in Walkerju namenili dovolj denarja, vendar za tako imenovane odbore za politično akcijo, ki lahko le plačujejo oglase v prid kandidatom, z njimi pa se ne smejo usklajevati.

Nesramna in umazana republikanska tekma Na novinarski konferenci je dejal, da je republikanska tekma postala preveč nesramna in umazana, zato odstopa, da skrči seznam kandidatov, da lahko na površje pride omejeno število kandidatov, ki bodo ponudili pozitivno konservativno alternativo trenutno vodilnemu med njimi. To je Trump, ki ga Walker sicer ni omenil z imenom.

Sindikalne organizacije zadovoljne z Walkerjevim odstopom Najbolj zadovoljne so sindikalne organizacije, ki jih je Walker v Wisconsinu večkrat osramotil. Sindikatom javnega sektorja je oklestil kolektivne pogajalske pravice, potem preživel sindikalno vstajo in proteste, leta 2012 prestal volitve za odpoklic in leta 2014 ponovno zmagal na volitvah v državi, ki je dvakrat volila za demokrata Baracka Obamo, čeprav so kampanjo proti njemu vodili tudi nacionalni sindikati.

Walker je skušal svojo kampanjo poživiti s poudarjanjem boja proti sindikatom in je obljubljal, da bo to počel tudi kot predsednik.

Ne spreglejte