Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Ponedeljek,
2. 1. 2017,
15.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

Donald Trump Melania Trump

Ponedeljek, 2. 1. 2017, 15.21

6 let, 6 mesecev

Razkrivamo, za katerimi ljudmi oprezata Melania in Donald Trump

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95
Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump je prava zvezda na Twitterju, saj ima več kot 18 milijonov sledilcev. Poglejmo, koliko ljudem sledi on.

Twitter je za newyorškega milijarderja več kot samo socialno omrežje, to je njegov osebni medij. Ta mu je omogočil, da je ljudem posredoval svoje mnenje o številnih vročih temah mimo osrednjih medijev, ki so bili pred volitvami veliko bolj naklonjeni njegovi demokratski tekmici Hillary Clinton.

Toda če Trumpu na Twitterju sledi prava, več kot 18-milijonska vojska, pa sam sledi le peščici ljudi in organizacij – vsega skupaj 41. Te lahko razdelimo v več skupin. Ena skupina so Trumpovi družinski člani.

Tako Trump seveda pozorno spremlja, kaj vse na Twitterju objavlja njegova žena, naša rojakinja Melania.

Trump sledi tudi vsem svojim otrokom: hčerkama Ivanki in Tiffany ter sinovoma Donaldu mlajšemu in Ericu. Sledi tudi svojima snahama Lari in Vanessi Trump.

Newyorški milijarder, ki je obogatel z družinskim gradbeno-nepremičninskim imperijem Trump Organization, seveda sledi vsem računom na Twitterju, ki so povezani s Trumpovim imperijem: Trump Organization, Trump Golf, Trump Hotel Chicago, Trump Vegas Hotel …

Na Twitterju lahko tudi izvemo, kateri mediji in novinarji so najljubši novemu predsedniku ZDA. Tako med drugim sledi angleškemu novinarju Piersu Morganu (Daily Mail), Seanu Hannityju in Billu O'Reillyju (oba Fox News), publicistki in komentatorki Ann Coulter, radijski voditeljici Lauri Ingraham, televizijski voditeljici Greti Van Susteren (MSNBC) …

Med izključno spletnimi mediji sledi samo Drudge Reportu, ne pa na primer Breitbartu ali Infowarsu (zadnji naj bi bil poleg Drudge Reporta njegov najbolj priljubljen spletni medij).

Novi ameriški predsednik na Twitterju sledi le redkim politikom oziroma - če smo natančnejši - le enemu, in sicer svojemu podpredsedniku Miku Penceu

Poleg njega ima političen predznak samo še uradni račun Trumpove tranzicijske ekipe na Twitterju: Official Team Trump. Sledi tudi svetovalki tranzicijske ekipe Katrini Pierson.

Trumpova žena Melania ima seveda manj sledilcev kot njen mož – le 617 tisoč. V nasprotju z možem sledi več računom na Twitterju, in sicer 55. Seveda Melania sledi svojemu možu Donaldu. Glede družinskih članov je na Twitterju bolj izbirčna kot njen mož, saj sledi le Ivanki in Ericu Trumpu.

Melania sledi tudi računu svojega sina Barrona. Ta ima 2.883 sledilcev, sledi pa samo svoji mami. Na Twitterju je od avgusta 2012, a do zdaj še ni objavil nobenega tvita.

Vsaj na Twitterju je Melanijino medijsko zanimanje veliko bolj raznovrstno kot Donaldovo. Sledi sicer Foxu, a tudi CNN, New York Postu, Wall Street Journalu in novinarski agenciji Associated Press.

Da ima moda pomembno vlogo v življenju nekdanje manekenke in fotomodela, je opazno tudi na socialnem omrežju. Tako sledi lahkotnim revijam, ki poročajo tudi o modi, kot so Vogue, Elle, Harper's Bazar ..

Sevničanka sledi tudi računom Manola Blahnika, Karla Lagerfelda, Diorja, Chanela, Dolceja & Gabbane, Versaceja, Guccija, Yvesa Saint Laurenta, Alexandra McQuenna …

Če Twitter kaže tudi njen glasbeni okus, potem je njen najljubši glasbenik Sean Combs - Diddy

Ne spreglejte