Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2024,
6.42

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,84

Natisni članek

koncert Rusija Moskva

Sobota, 23. 3. 2024, 6.42

1 mesec

Pretresljivi posnetki trenutka, ko so islamisti sprožili krvavi napad #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,84

Na spletu so po napadu v koncertni dvorani Crocus v Moskvi, za katerega je odgovornost sprejela teroristična organizacija Islamska država, zaokrožili posnetki dogajanja. Po dosedanjih podatkih so zamaskirani napadalci vdrli v koncertno dvorano in začeli streljati, pri čemer so ubili najmanj 115 ljudi in jih več kot sto ranili, je potrdila ruska varnostna služba FSB. 

Dvorana Crocus City Hall v Moskvi
Novice Odgovornost za napad v Moskvi prevzela Islamska država #foto

Rusko generalno tožilstvo je sporočilo, da je več zamaskiranih napadalcev v petek zvečer vdrlo v dvorano Crocus City Hall tik pred začetkom razprodanega rock koncerta skupine Piknik in začelo streljati. Napadalci so odvrgli tudi zažigalno bombo, stavbo pa je zajel požar, v katerem naj bi se porušila streha.

"Služba za nujno pomoč je med odstranjevanjem ruševin našla več trupel. Število žrtev je zdaj 115," je sporočil preiskovalni odbor.

 

thumb
Novice Poglejte trenutek silovitega udarca ruske rakete v največji ukrajinski jez #video

Ruske oblasti so sprožile lov za storilci

Teroristična skupina Islamska država je odgovornost za napad v petek pozno zvečer prevzela v sporočilu na družbenem omrežju Telegram in dodala, da so napadalci pobegnili. Moskva se na to še ni odzvala, ZDA pa so sporočile, da je izjava skupine Islamska država o odgovornosti verodostojna. Ruske oblasti so sprožile lov za storilci, ki jih še niso identificirale.

Oblasti so v Moskvi odpovedale vse množične prireditve, načrtovane za konec tedna, ter poostrile varnostne ukrepe.

Putin zaželel poškodovanim v napadu hitro okrevanje

Ruski predsednik Vladimir Putin je poškodovanim zaželel hitro okrevanje, je po današnjem sestanku z njim sporočila namestnica ruskega premierja Tatjana Golikova. Putin osebno se na napad še ni javno odzval. Po navedbah Kremlja je bil ruski predsednik "že po nekaj minutah" obveščen o napadu.

Napad so obsodile številne zahodne države, tudi Slovenija. Zahodna veleposlaništva so nedavno opozorila na možnost terorističnih napadov v Moskvi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Bela hiša je v petek sporočila, da so ZDA ta mesec opozorile ruske oblasti o možnosti terorističnih napadov, katerih tarča naj bi bile množične prireditve v Moskvi, poroča AFP. Washington je "te informacije delil z ruskimi oblastmi", je dejala tiskovna predstavnica sveta za nacionalno varnost Adrienne Watson.

Ne spreglejte