SiolNET. Novice Svet
0,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Polovica kokaina v Evropo prispe prek belgijskih pristanišč

0,80

termometer

Kokain, tihotapljenje
Foto: Reuters

Približno polovica kokaina iz Latinske Amerike v Evropo prispe prek belgijskih pristanišč, ugotavlja poročilo programa Združenih narodov, ki spremlja ladijske zabojnike.

V Evropski uniji zasežejo rekordno količino kokaina, in sicer je ta v letu 2017 po podatkih Evropskega centra za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami znašala 140,4 tone, poročanje belgijskega dnevnika Le Soir povzema STA.

Letos so v okviru programa ZN za nadzor zabojnikov (PCC) zasegli več kot 77 ton kokaina, ki je izviral iz latinskoameriških držav, je za Le Soir povedal belgijski koordinator projekta Bob Van den Berghe.

Kokain Novice Pri Azorskih otokih prijeli Hrvata z 1,4 tone kokaina

Program Združenih narodov PCC pomaga državam pri preprečevanju nedovoljene trgovine po morju. V Latinski Ameriki deluje v približno 15 državah, vključno s pristanišči v Braziliji, Panami, Surinamu in Peruju, ki so pomembna središča za izvoz kokaina, proizvedenega v regiji.

Podatki, ki temeljijo samo na pošiljkah, zaseženih v pristaniščih, kjer deluje omenjeni program, kažejo, da je Belgija vodilna vstopna točka za kokain, ki je bil poslan v Evropo, pisanje Le Soir povzema STA. Samo v belgijsko pristanišče Antwerpen je bilo leta 2018 namenjenih 50 ton kokaina, je poročal časnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin