Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2013,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Barack Obama Kenija

Torek, 5. 3. 2013, 11.06

8 let

Polbrat Baracka Obame želi biti politik, vendar pretepa svoje žene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na kenijskih volitvah je kandidiral tudi polbrat predsednika ZDA Malik Obama, vendar ga njegovi vaščani opisujejo kot sebičnega moža, ki pretepa svojih 12 žena.

Roy Abong'o Malik Obama, bolj znan pod imenom Malik Obama, je obtožen napada dveh od svojih 12 žena, nekateri pa ga obtožujejo tudi zapeljevanja šolarke. Zdaj se bo podal po stopinjah svojega polbrata Baracka Obame. Malik Obama sicer še vedno živi ob jezeru Victoria v Keniji, kjer so njegovi govori pred prebivalci vasi čedalje pogostejši, vsi pa so si podobni, saj v njih Malik zahteva spremembe.

"Volite za Obamo, volite za spremembe" Malik Obama je sicer na kenijskih volitvah kandidiral za guvernerja okrožja Siaya, z zavzetjem tega položaja pa bi vodil skoraj milijon ljudi. Malik pa ni sramežljiv pri omenjanju svojega družinskega imena, pred volitvami se je po okrožju vozil s poltovornjakom in z njega vpil: "Volite za Obamo, volite za spremembe." Medtem ko je nagovarjal množico, pa so njegovi podporniki med ljudmi delili njegovo fotografijo, na kateri s svojim polbratom sedi v Beli hiši. Pod fotografijo je bilo besedilo: "Malik Obama ima mednarodne zveze, s katerimi lahko privabi investicije. Malik Obama je novi vodja, ki bo prinesel novo usmeritev naši državi."

Številni pa njegovim obljubam o spremembah ne verjamejo, saj sam ni dober vzor. Malik naj bi po poročanju Daily Maila lovil mlade lokalne ženske, se z njimi poročal in se od njih ločeval. Ženske njegove razširjene družine ga celo obtožujejo, da pretepa svoje žene in jih vara. Svojo najmlajšo ženo Sheilo Anyango je zapeljal, ko je bila stara komaj 17 let, kar je v Keniji kaznivo, saj je polnoletnost določena z 18 leti.

"Pretepa me, vendar je največkrat nesramen" Sheila pa je za Daily Mail priznala, da je bila poroka z Malikom Obamo najslabša odločitev njenega življenja. Komaj 20-letna Sheila je povedala: "Najprej je bil z mano dober, nato pa se je vse spremenilo. Poroka z njim je največja napaka mojega življenja. Pretepa me, največkrat pa je nesramen in rad se prepira." Sheila pa ni edina njegova žena, ki ga je obtožila pretepanja. Tudi Hafsa Abwanda se je z Malikom poročila kot najstnica, vendar je po petih letih zakona zbežala, saj je pretepal tako njo kot druge žene.

Čeprav islam, ki mu pripada tudi Malik, dovoljuje le štiri žene, si je Malik pravila prikrojil. Njegovi prijatelji so razkrili, da Malik žene menjuje tako, da naenkrat živi le z eno. Vaščani pravijo, da Malik zameri bratu, da je postal svetovno znan politik, saj bi to po svojem mnenju moral postati on. "Je ljubosumen in sebičen mož, misli, da bi morala biti vsa slava njegova. Želi biti tako slaven kot Barack," je povedal Vitalis Akeche Ogombe.

Malik je bil priča na Barackovi poroki Čeprav je Malik v osemdesetih letih prejšnjega stoletja odšel v ZDA, kjer je vodil trgovino z elektronsko opremo, se je zdaj posvetil le skrbi za fundacijo Baracka Obame, ki jo je ustanovil zato, da bi zaslužil na račun slave svojega polbrata. Presenetljivo, Barack Obama pa je ravno Malika prosil, naj bo njegova priča na poroki z Michelle. V knjigi Sanje mojega očeta je Obama zapisal: "Oseba, na katero sem najbolj ponosen, je Roy Malik. Spreobrnil se je v islam in se odpovedal svinjini, tobaku in alkoholu."

Ne spreglejte