SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po 32 letih našli truplo pogrešanega planinca

2

termometer

 | Foto:
Na območju Mont Blanca so nedavno odkrili truplo planinca, ki je izginil pred 32 leti, ko se je sam odpravil na vrh Aiguille Verte in se nikoli več vrnil v dolino.

Posmrtne ostanke 23-letnega planinca našli francoski planinci v četrtek v ledeniku Talefre v bližini bivaka Couvercle na višini 2687 metrov.

Policija je truplo identificirala in razkrila, da gre za 23-letnega Patrica Hyverta, ki je izginil marca 1982, ko se je sam odpravil na 4122 metrov visok vrh Aiguille Verte.

Presenetila ga je nenadna sprememba vremena Načrt je bil, da bi prismučal v dolino, a ga je med potjo presenetila nenadna sprememba vremena z močnim sneženjem in za njim se je izgubila vsaka sled.

Njegovi starši so obvestili reševalno službo, vendar zaradi slabega vremena niso mogli začeti iskalne akcije, ampak so morali počakati dva dni.

Rešili drugega planinca So pa med iskanjem pogrešanega Hyverta rešili drugega alpinista Jeana-Marca Boivina, ki se je istega dne odpravil na samostojni vzpon na drugi strani gore. Kot je povedal Hyvertov oče, mu je Boivin dejal, da so bile razmere med nevihto zelo resne.

Planinca so nato brez uspeha iskali več dni, pozneje pa akcijo prekinili, piše International Business Times.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin