Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2013,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pakistan letalo grožnja

Petek, 24. 5. 2013, 16.05

8 let

Pakistansko letalo zaradi incidenta preusmerili na drugo letališče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pakistansko letalo, ki je v Veliko Britanijo letelo iz Lahoreja, bi moralo pristati v Manchestru, vendar so ga preusmerili na letališče Stansted blizu Londona.

Britanske oblasti so v zrak poslale kraljeva letala, da bodo začela preiskavo incidenta, ki naj bi se zgodil na krovu, medtem ko je bilo letalo v britanskem zračnem prostoru. Tiskovna predstavnica policije iz Essexa je povedala: "Na krovu se je zgodil incident. Policija se je nanj že odzvala."

Morda je šlo za grožnjo z bombo Tiskovni predstavnik letalske družbe Pakistan International Airlines Zufiqar Bijarani je povedal: "Sporočili so nam, da bi lahko šlo za grožnjo z bombo." Ob tem pa ni povedal, ali ima kakršnekoli dokaze, ki bi potrdili njegove besede. Al Jazeera poroča, da je bilo na letalu 297 potnikov, medtem ko se BBC sklicuje na podatke družbe Pakistan International Airlines, ki trdi, da je bilo na krovu 308 potnikov in 14 članov posadke.

Zaradi ogrožanja letala so dva izmed potnikov odstranili in ju aretirali. Nihče od potnikov pa ni ranjen. "Moral je biti hud incident" Philip Baum iz podjetja Aviation Security International je za BBC povedal: "To je zagotovo pomembnejši incident, čeprav to, da so letalo prestregla kraljeva letala, ni tako nenavadno." "Ne vemo, za kakšen incident gre: bojna letala pošljejo v zrak, če gre za grožnje z bombo, ugrabitev letala ali če kontrolorji ne morejo vzpostaviti stika z njim," je še povedal. "Kar je zanimivo, je to, da je bilo letalo le deset minut oddaljeno od pristanka, ko so se odločili za preusmeritev na Stansted. To pa bi pomenilo, da se je moral na krovu zgoditi zares hud incident," je še povedal Baum.

Nek vir z letala je namreč povedal, da je na letalu izbruhnil spor med člani neke družine; bilo naj bi jih osem ali deset. Ko se je prepir med njimi razvnel, so jih skušali člani posadke letala pomiriti, a so jih odgnali in dodali, da bodo sicer razstrelili letalo. Posadka je nato sprožila alarm, da se situacija ne bi nevarno zaostrila.

Ne spreglejte