Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 8. 2012,
14.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Pakistan

Natisni članek

Nedelja, 5. 8. 2012, 14.57

8 let, 3 mesece

Pakistanski policisti prisilili par, da je po mestu hodil brez oblačil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V majhnem mestu Gambat so pakistanski policisti prisilili moškega in žensko, da sta po mestu hodila gola, zaradi tega pa so zdaj policiste suspendirali.

Pakistanski policisti v mestu Gambat so pravico vzeli v svoje roke, saj so kar sami kaznovali par, ki je želel spolno občevati, čeprav ni poročen. Za kazen so moškega in žensko prisilili, da sta po mestu paradirala brez oblačil. Policisti so se celo spravili nad moškega in ga pretepali, med tem ko jih je ženska prosila, če se sme obleči. Vse skupaj je prek telefona posnel nek mimoidoči.

Mumtaz Mirbahar, moški na posnetku, je povedal, da so ga policisti pretepali na njegovi zemlji. Od svojega doma do policijske postaje pa je moral pešačiti brez oblačil. Mirbahar je še razkril, da ga je dogodek močno zaznamoval. Mirbaharja so policisti že izpustili iz zapora, medtem ko je njegova domnevna partnerica še vedno v zaporu. Posnetek je močno razburil Pakistance, ki so zahtevali, da se policiste kaznuje za takšno samovoljo, zato so policiste, ki so sodelovali pri neprimernem kaznovanju para, suspendirali.

Sosedje so se pritoževali nad Mirbaharjem

Sicer pa takšno javno sramotenje ljudi ni v Pakistanu nič kaj nenavadnega, vendar je omenjeni incident še toliko bolj šokanten, saj je pri njem sodelovala policija. Lokalne oblasti so dogodek že komentirale in povedale, da so zadeve vzeli v svoje roke, saj naj bi se Mirbaharjevi sosedi večkrat pritožili čez njega, saj je med ramadanom prirejal pivske in plesne zabave. Sosedje so sicer potrdili, da so se pritožili, hkrati pa povedali, da policisti ne bi smeli tako ravnati.

Čeprav so policisti začasno suspendirali, so nekateri prepričani, da se policijsko nasilje ne bo končalo.

Ne spreglejte