Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
20.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

morski pes dragulji krona tatovi

Četrtek, 2. 8. 2018, 20.11

5 let, 8 mesecev

Od kron in draguljev do morskega psa: to so najbolj predrzni ropi na svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Švedska policija še vedno išče drzna roparja, ki sta iz katedrale v okolici Stockholma ukradla dragoceni, 400 let stari kraljevi kroni, po ropu pa sta z gliserjem pobegnila po jezeru. Sliši se kot akcijski film, a podobno drznih ropov po svetu v preteklosti ni manjkalo. Spomnimo se samo kraje pet milijonov evrov vrednih draguljev iz elitnega pariškega hotela in velikanskega zlatega kovanca, ki so ga ukradli iz berlinskega muzeja.

V katedrali Strangnas, nedaleč od Stockholma, je pokopan švedski kralj Karl IX., ki je Švedski vladal v začetku 17. stoletja, so poročali v oddaji Planet Danes. na Planet TV.

Po uspešno izvedenem ropu sta nepridiprava pobegnila z gliserjem

V omenjeni katedrali sta bili v javnosti na ogled njegovi kraljevi kroni. Vse do včeraj, ko sta ju v drznem ropu odnesla tatova, ki sta po uspešno izpeljanem ropu izvedla filmski pobeg s kraja zločina. Po bližnjem jezeru sta pobegnila z gliserjem.

"Način, kako sta si prišla nasproti, dejstvo, da ju je čakal čoln, in naglica, v kateri sta odhajala, so me spominjali na tatova, zato smo poklicali policijo," pripoveduje eden od očividcev. Spretnih tatov švedska policija še ni našla, z dragulji okrašeni kroni pa tako ostajata pogrešani.

Skozi okno iz muzeja izmaknili 100 kilogramov težak zlat kovanec

V zadnjem času smo bili sicer priče še nekaterim spektakularnim ropom. Marca lani so tatovi iz Bodejevega muzeja v Berlinu ponoči skozi okno izmaknili kar sto kilogramov težak zlat kovanec s podobo britanske kraljice.

"Zagotovo gre za izjemen predmet, za katerega se zdi, da ga bo na črnem trgu nemogoče prodati. Prav zato predvidevamo, da bodo tatovi ta dragoceni zlati kovanec pretopili," je takrat pojasnil predstavnik berlinske policije Winfrid Wenzel

Po svetu je močno odmeval tudi rop v znamenitem pariškem hotelu Ritz. Nepridipravi so se januarja letos s sekirami lotili draguljarskih izložb v pritličju in do prihoda policije pograbili vse, kar so lahko. "Zagledala sem moške s kapucami in pištolami. Moj edini cilj je bil priti živa ven od tam," je povedala očividka.

Iz bazena vzela morskega psa in ga položila v otroški voziček

Tatovi imajo včasih sicer tudi nekoliko bizarne ideje. Pred dnevi so namreč neznanci iz enega od akvarijev v San Antoniu v ameriški zvezni državi Teksas ukradli morskega psa.

Moška sta morskega psa sredi belega dne vzela iz bazena, ga položila v otroški voziček in mirno odkorakala. Policija ju je že izsledila, morski pes pa že spet plava v svojem bazenu.

Ne spreglejte