SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obubožana država kupila 30 milijonov evrov vredno letalo

4

termometer

 | Foto:
Niger, ena izmed najrevnejših držav na svetu, je kupil novo predsedniško letalo, za katero je odštel okoli 30 milijonov evrov. Novica je močno razjezila opozicijo.

Letalo je v prestolnico Niamey prispelo v nedeljo, gre pa za boeing 737-700, ki ga je Niger kupil "iz lastnih sredstev". Kot je danes še izjavil obrambni minister Karidjo Mahamadou, bo novo letalo prispevalo "k blesku naše presvetle republike".

Blišč na eni … Novo pridobitev bo iz varnostnih razlogov upravljala vojska, je dodal minister, ki je hkrati povedal, da bo dozdajšnje predsedniško letalo, prav tako boeing 737, še naprej letelo.

To letalo "je danes leteča krsta, ki ne ustreza več mednarodnim standardom", je letalo, ki ga je v 60. letih preteklega stoletja kupil nekdanji nigrski general-predsednik Seini Kountche, opisal strokovnjak za aeronavtiko.

… beda na drugi strani Nakup predsedniškega letala je močno razjezil opozicijo. "Medtem ko lakota znova grozi državi, ki so jo poleg tega prizadele hude poplave, si država upa milijarde porabiti za prestižne izdatke," je bil kritičen Ousseini Salatou iz nigrske opozicije.

Niger je zadnji na lestvici držav glede indeksa človekovega razvoja, čeprav ima pomembne zaloge uranove rude, poleg tega pa so nedavno začeli v državi črpati tudi nafto.

V Niameyu, ki je v veliki meri odvisen od pomoči iz tujine, to dejstvo pripisujejo visoki stopnji rodnosti, ki je s 7,6 otroka na žensko najvišja na svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin