Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 1. 2024,
9.12

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

ZDA sneg vreme

Četrtek, 18. 1. 2024, 9.12

3 mesece, 2 tedna

Obilno sneženje, ki mu ni videti konca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

V ZDA je bilo v sredo več kot sto milijonov ljudi pripravljenih na obilnejše sneženje, ki se pričakuje konec tedna. Nacionalna vremenska služba ZDA je medtem opozorila na izjemno nizke temperature v 26 od 50 zveznih držav.

Snežno neurje se je pomikalo proti Skalnemu gorovju na zahodu ZDA, v Koloradu so izdali opozorila o nevarnosti plazov zaradi obilnega sneženja in močnega vetra, ki lahko doseže hitrost 120 kilometrov na uro.

Po napovedih vremenoslovcev bo v Severni Dakoti zaradi hladnega vetra občutek mraza –31 stopinj Celzija, v Chicagu –26 stopinj Celzija, v Tampi na Floridi pa na –6 stopinj Celzija.

V prestolnici Washington je v sredo zapadlo do deset centimetrov snega, v bližnjem Baltimoru in Philadelphii pa 12,5 oziroma 8,5 centimetra.

Ni še konec. V četrtek in petek nova snežna neurja. 

Po podatkih Nacionalne vremenske službe bodo na vzhodni obali ZDA po prehodu hladne fronte, ki je zajela večji del severovzhoda države, v četrtek in petek nova snežna neurja. V državah Maine, Misisipi in New York se bo nadaljevalo močno sneženje.

V Oregonu je zaradi poledenelih daljnovodov brez elektrike ostalo 60 tisoč ljudi, za območje mesta Portland so vremenoslovci izdali opozorilo pred nevarnimi poledicami.

Močno sneženje in poledica tudi v Nemčiji

Močno sneženje je v nekaterih delih Nemčije ustavilo cestni promet in ohromilo letalski promet. Številni avtomobili in tovornjaki so obstali na poledenelih cestah.

Huda zimska snežna nevihta, ki je v sredo prizadela zahodno in južno Nemčijo, je povzročila velike motnje v prometu, vključno s kilometrskimi zastoji na državnih avtocestah.

Zaradi poledenelih in spolzkih cest se je zgodilo veliko nesreč. V globokem snegu so ostali ujeti tudi številni avtomobili in tovornjaki.

ZDA
Novice Takole ga je odnesla ledena avtocesta #video
Blaž Šter
Novice Vremenoslovec Šter presenečen nad vremensko napovedjo: Saj ne moreš verjeti
Ne spreglejte