Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2024,
16.08

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

letalo strmoglavljenje Hrvaška

Nedelja, 26. 5. 2024, 16.08

3 tedne

Nove podrobnosti po strmoglavljenju letala pri Zagrebu: Čudež je, da je kdo preživel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
letalska nesreča | Preiskava incidenta še poteka. Po do zdaj znanih informacijah je letalo strmoglavilo zaradi odpovedi motorja. | Foto Hrvaška gorska reševalna zveza (HHSS)

Preiskava incidenta še poteka. Po do zdaj znanih informacijah je letalo strmoglavilo zaradi odpovedi motorja.

Foto: Hrvaška gorska reševalna zveza (HHSS)

Kot smo že poročali, je v soboto pri Zagrebu strmoglavilo manjše letalo. V nesreči je ena oseba izgubila živlljenje, štiri so poškodovane in po zadnjih podatkih izven življenjske nevarnosti. Med njimi je tudi ena izmed najizkušenejših hrvaških padalk Veselka Klobučarić Pirc. Kot je za Dnevnik HRT povedal njen mož Zdravko Pirc, naj bi letalu odpovedal motor. "Letalo je bilo popolnoma uničeno, čudež je, da je kdo preživel," je dejal Pirc. 

V soboto popoldne je v kraju Ježdovec blizu letališča Lučko strmoglavilo manjše letalo. Na letalu je bilo pet potnikov, ena oseba je v nesreči izgubila življenje, drugi so utrpeli poškodbe, prepeljali so jih v bolnišnico.

Letalo je strmoglavilo na nizki višini in pristalo v gozdu. "Po besedah letalskega strokovnjaka Alena Šćurica bi bilo lahko žrtev še več. "Če bi letalo padlo s 300 metrov, bi vsi umrli. Pilotu je uspelo rešiti štiri življenja," je Šćuric povedal za Net.hr. 

Letalo naj bi strmoglavilo zaradi odpovedi motorja

Med preživelimi potniki je tudi izkušena hrvaška padalka Veselka Klobučarić Pirc. "Zaradi udarca je dobila opornico, nič ni zlomljeno. Vsi smo še v šoku, ampak ona govori in vse se je dobro izteklo glede na nesrečo, ki se je zgodila. Lahko bi bilo huje. Letalo je bilo popolnoma uničeno, tako da je čudež, da je kdo preživel," je za Dnevnik HRT povedal njen mož Zdravko Pirc. Po njegovih besedah naj bi letalo strmoglavilo zaradi odpovedi motorja. 

Preiskava incidenta sicer še poteka, preiskavo vodi Agencija za preiskovanje nesreč v zračnem, pomorskem in železniškem prometu. 

strmoglavilo letalo
Novice Pri Zagrebu strmoglavilo letalo: ena oseba umrla, štiri so poškodovane
Ne spreglejte