Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 5. 2018,
10.12

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

3

Natisni članek

zdravnik Harold Bornstein plešavost Donald Trump

Sreda, 2. 5. 2018, 10.12

5 let, 11 mesecev

"Nisem mogel verjeti, da so zdravila za rast las za nekoga tako velika zadeva" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,79

3

Nekdanji osebni zdravnik Donalda Trumpa Harold Bornstein, ki je bogataša zdravil 30 let, je za NBC razril, da sta v njegovo ordinacijo lani vdrla dva telesna stražarja in iz nje odnesla celotno Trumpovo kartoteko. Bornstein meni, da zato, ker je izdal, da Trump uživa zdravila za rast las.

Video: Planet TV / Novinarka: Nataša Repovž

Bornstein je zaslovel s pisno izjavo pred volitvami leta 2016, v kateri je trdil, da bo Trump najbolj zdrav predsednik v vsej zgodovini ZDA. Zdaj je za CNN dejal, da je to izjavo narekoval Trump.

Bornstein je upal, da ga bo Trump potem vzel s seboj v Belo hišo za osebnega zdravnika, vendar je Trump obdržal admirala Ronnyja Jacksona, ki je v začetku letošnjega leta Trumpa razglasil za izjemno zdravega in pohvalil njegove gene.

Trump je Jacksona zatem hotel imenovati na položaj ministra za veterane, vendar je ta odstopil od kandidature, med drugim zaradi obtožb o pijančevanju in lahkomiselnem predpisovanju zdravil. Trump je Jacksona branil in trdil, da gre za zaroto demokratov, vendar Jacksona ni dal nazaj na položaj vodje ambulante Bele hiše.

Poleg zdravil za prostato tudi zdravila za rast las

Bornstein je lani javno povedal, da Trumpu že več let predpisuje zdravilo za prostato propecia, ki ima pozitiven stranski učinek na rast dlak. Tega kot zdravnik ne bi smel razkriti in upi na pot v Belo hišo so padli v vodo. Malo po tem razkritju sta v njegovo ordinacijo 3. februarja lani vdrla Trumpov nekdanji dolgoletni osebni stražar in njegov sodelavec ter odnesla vso Trumpovo kartoteko.

"Nisem mogel verjeti, da je jemanje zdravila za rast las za nekoga tako velika zadeva. Zagotovo ni kršitev zdravniškega zaupanja, če nekomu poveš, da nekdo jemlje propecio za rast las. Kaj je narobe s tem?" se je vprašal Bornstein v pogovoru za NBC.

Mnenje o zdravju naj bi napisal kar Trump sam

Decembra leta 2015 je Bornstein razglasil, da bo Trump najbolj zdrav predsednik v zgodovini, ker je njegovo zdravje presunljivo odlično. Pred volitvami je povedal, da je to mnenje napisal v nekaj minutah v limuzini, ko je čakal na srečanje s Trumpom.

Za NBC je tedaj dejal, da mu je izjava všeč, ker je resnična, saj so vsi še živeči nekdanji predsedniki ZDA bolni, drugi pa so mrtvi. Bornstein je pri tem izpustil Baracka Obamo. Kasneje je na CNN dejal, da si je izjavo izmislil in jo sestavil Trump, sam pa se je pod njo le podpisal.

Ne spreglejte