SiolNET. Novice Svet
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nesreča na Donavi: kapitan ladje po plačilu varščine zapustil pripor

0,12

termometer

Budimpešta nesreča turistične ladje
V trčenju dveh ladij na Donavi je konec maja umrlo najmanj 25 ljudi. Tri ponesrečence še vedno pogrešajo. Foto: Reuters

Nekaj več kot dva tedna po smrtonosnem trčenju dveh ladij na Donavi, ki je zahtevalo najmanj 25 življenj, so danes iz pripora po plačilu varščine izpustili kapitana večje rečne križarke. Štiriinšestdesetletni Ukrajinec se bo lahko branil s prostosti.

Kapitan ladje Viking Sigyn je plačal varščino v višini 15 milijonov forintov, kar znaša okoli 46.700 evrov. Ostati bo moral v Budimpešti, na nogi bo moral nositi elektronski lokator in se dvakrat na teden javil na policiji.

Tožilstvo mu očita ogrožanje varnosti rečnega prometa in povzročitev nesreče z večkratnim smrtnim izidom iz malomarnosti. Na Madžarskem mu za to dejanje grozi od dveh do osmih let zapora.

Ladja Novice Po nesreči v Budimpešti iz Donave začeli dvigovati ladjo

Nesrečo preživelo le sedem ljudi

Kapitan je 29. maja s svojim Vikingom dobesedno povozil manjšo turistično ladjico Hableany (sl. Morska deklica), na kateri so bili večinoma južnokorejski turisti. Ladjica se je prevrnila in potonila le nekaj sekund po trčenju.

Na krovu je bilo 35 ljudi, nesrečo jih je preživelo le sedem. Doslej so identificirali 25 ponesrečenih, tri pa še pogrešajo. Večja ladja v nesreči ni dobila večjih poškodb. Oblasti so kapitana prijele že dan po nesreči.

Budimpešta nesreča turistične ladje Novice Po ladijski nesreči v Donavi našli še eno truplo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin