Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

brada anketa

Četrtek, 22. 8. 2013, 13.22

8 let

Nekdanji češki premier si pušča brado, da bi se skril pred ljudmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji češki premier Petr Nečas, ki je moral junija odstopiti zaradi odmevne korupcijske in vohunske afere, spreminja videz. Prenehal se je briti, pušča si brado in brke.

O morebitnih razlogih za to so že izvedli anketo in večina Čehov očitno meni, da želi biti Nečas čim bolj neprepoznaven, saj ga je sram.

Nima denarja oziroma je prelen, da bi se bril? Kar 86 odstotkov vprašanih, ki so jih anketirali novinarji češke televizije Nova, je menilo, da Nečas ne želi, da ga ljudje na ulicah spoznajo. Nekateri so sicer navajali tudi bolj nenavadne razloge, na primer, da nima več niti denarja za britvico ali da je preveč len, da bi se bril.

Anketa pa je pokazala tudi, da nekdanji premier med sodržavljani ni več priljubljen. Čehom naj bi šlo v nos predvsem to, da je leta skrival zunajzakonsko razmerje s svojo tesno sodelavko Jano Nagyjevo. Njuno razmerje sicer ni več skrivno in zunajzakonsko, saj ga je Nečas nedavno priznal, v tem času pa se je tudi ločil od svoje dolgoletne žene.

Spomnimo … Nečas je moral junija odstopiti zaradi odmevne korupcijske in vohunske afere. V prvi je tarča obtožb, da je trem "uporniškim" poslancem ODS lani ponudil visoke položaje v državnih podjetjih, da so se odpovedali poslanskim sedežem. Namesto njih so prišli v parlament "ubogljivejši" strankarski kolegi, ki so nato dali glasove, potrebne za potrditev vladnega davčnega paketa. Vodja Nečasovega kabineta Nagyjeva je obtožena, da se je s trojico poslancev dogovarjala o teh spornih kupčijah.

Obenem je Nagyjeva osrednji lik druge, vohunske afere, ki je odnesla Nečasa. Obtožena je namreč, da je od dveh vodilnih v češki vojaško-obveščevalni službi zahtevala in dosegla, da so obveščevalci nezakonito nadzorovali Nečasovo ženo.

Ne spreglejte