Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
14.59

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

3

Natisni članek

napad policija streljanje Trst

Sobota, 5. 10. 2019, 14.59

4 leta, 6 mesecev

Trst žaluje za ubitima policistoma, strelca policiji prijavil njegov brat #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,51

3

Po petkovem morilskem pohodu v Trstu, kjer je 29-letni dominikanski državljan ubil dva policista, štiri pa ranil, je tržaška kvestura danes zgodaj zjutraj sporočila, da je napadalca, potem ko je ukradel skuter, policistom prijavil njegov brat. Ta jim je tudi dejal, da ima brat duševne težave. V Trstu je bil sicer danes dan žalovanja. Ljudje so se cel dan zbirali pred poslopjem kvesture in polagali cvetje.

Trst žaluje za ubitima policistoma. Video: Ana Kovač.

Storilca je pozno sinoči v bolnišnici zaslišal tožilec, vendar 29-letnik na vprašanja ni odgovarjal. Odvzeli so mu prostost in zahtevali pripor, o katerem bo odločal preiskovalni sodnik.

Novice V streljanju v Trstu ubita dva policista #video

Policijo poklical napadalčev brat

Iz poročila tržaške kvesture izhaja, da je zaradi jutranje kraje v ulici Carducci, kjer je s skuterja pahnil žensko in ga ukradel, storilca prijavil njegov 32-letni brat. Ta je poklical policijo in pojasnil, da je skuter ukradel njegov brat, ki ima duševne težave, čeprav ni v oskrbi tržaškega centra za duševno zdravje.

Fotogalerija
1 / 6

Zadnji podatek je v nasprotju s petkovimi navedbami, po katerih naj bi tudi napadalčevega brata pripeljali na policijsko postajo zaradi tatvine skuterja. Kot izhaja iz poročila kvesture, so policisti obiskali napadalčevega brata in z njima prispeli na kvesturo, kjer je 29-letnik presenetil 34-letnega policista, ki ga je pospremil na stranišče. Iztrgal mu je pištolo ter ga ustrelil v prsi in trebuh.

Ubil dva policista, štiri pa ranil

Ko se mu je po robu postavil 31-letni policist, je s pištolo ustrelil tudi njega. Zatem je drugi žrtvi odvzel orožje in nadaljeval pohod v smeri stopnic, ki vodijo v zgornja nadstropja, nato pa proti izhodu, kjer je ranil še tretjega policista. Pred poslopjem je poskusil vdreti v tam parkirano policijsko vozilo, nato pa ustrelil v vozilo kriminalistov. Ti so ga s pištolo ranili v dimlje, zato je napadalec ranjen obležal na pločniku.

Neoboroženi napadalčev brat se je med dramatičnim dogajanjem v strahu skril in zabarikadiral v enega od uradov, nato pa pobegnil v kletne prostore kvesture, kjer so ga prijeli. V streljanje po navedbah policije ni vpleten.

Ne spreglejte