Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 11. 2014,
13.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ukrajina Doneck spopadi

Sobota, 8. 11. 2014, 13.55

5 let, 6 mesecev

Na vzhodu Ukrajine nove žrtve spopadov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjih 24 urah je bil na vzhodu Ukrajine kljub premirju ubit ukrajinski vojak, ranjenih je bilo 17 ljudi, od tega dva civilista, so danes sporočile ukrajinske in separatistične oblasti.

Po podatkih ukrajinske vojske je vojaka ubil ostrostrelec na uničenem mednarodnem letališču mesta Doneck, kjer so ukrajinski vojaki skoraj obkoljeni.

V obstreljevanjih in raketiranjih več položajev ukrajinske vojske v regiji Doneck pa je bilo ranjenih 15 vojakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V bombardiranju severa mesta ponoči ranjena dva civilista Župan separatističnega mesta Doneck je sporočil, da sta bila v bombardiranju severa mesta ponoči ranjena dva civilista. Danes je v mestu mirno.

Položaji ukrajinske vojske so danes v neki vasi blizu strateško pomembnega pristaniškega mesta Mariupol tarča silovitega obstreljevanja separatistov, so povedali AFP v ukrajinski vojski. Do zdaj napadi niso zahtevali žrtev.

Prebivalci so medtem povedali, da je danes v mesto Doneck prišlo okoli 40 vojaških tovornjakov brez registrskih tablic skupaj z okoli 20 topovi.

V sosednji separatistični regiji Lugansk so po navedbah Kijevu lojalnega guvernerja separatisti v zadnjih 24 urah 21-krat bombardirali območja pod nadzorom vladnih sil.

Na vzhod Ukrajine iz Rusije prispela kolona 32 tankov V petek so ukrajinske oblasti kljub 5. septembra doseženi prekinitvi ognja sporočile, da je v nasilju umrlo pet vojakov, 31 ljudi je bilo ranjenih, od tega 15 civilistov.

Kijev je tudi sporočil, da je na vzhod Ukrajine iz Rusije prispela kolona 32 tankov in drugega težkega orožja z enotami. Nato in ZDA tega niso potrdili, Moskva pa navedbe odločno zanika.

Od začetka aprila je bilo v spopadih na vzhodu Ukrajine po podatkih ZN ubitih več kot 4.000 ljudi, večinoma civilistov.

Ne spreglejte