Na območju Splita iščejo jadralca, ki je padel v morje

Na območju Splita iščejo jadralca, ki je v soboto v bližini otoka Vis padel z jadrnice v razburkano morje. Iskali so tudi jadrnico, na kateri je bila jadralčeva žena, ta možu, 60-letnemu nizozemskemu državljanu, ni mogla pomagati. Jadrnico so medtem uspešno našli in pripeljali v pristanišče na otoku Šolta.

Foto: Thinkstock

Po izjavah 50-letne jadralčeve žene, hrvaške državljanke, ki je bila z njim edina potnica na jadrnici, se je nesreča zgodila v soboto popoldne okoli 14.30. Pokvaril se jima je motor na jadrnici in ko ga je moški poskušal usposobiti, ga je udarilo jadro in vrglo v morje.

Žena ga ni mogla rešiti iz razburkanega morja, sam pa tudi ni mogel priplavati do jadrnice. Žena mu je odvrgla reševalni pas, njo pa je na jadrnici odneslo stran.

Nesreča se je zgodila nedaleč od otoka Vis, a zunaj območja signala mobilne telefonije. Na pomoč je lahko poklicala šele kaki dve uri pozneje, navaja Hina.

Hrvaška obalna straža je nato takoj po prejetem obvestilu o dogodku okoli 16.45 sprožila iskalno akcijo in na območje poslala reševalna plovila in tudi helikopter ter letalo tipa pilatus.

Poškodovano jadrnico so dosegli zvečer in jo odpeljali v Maslinico na Šolti, še navaja Hina.

Zaradi neugodnih razmer na morju in teme so zvečer iskalno akcijo za pogrešanim Nizozemcem prekinili, že ponoči ob 2.30 pa jo obnovili. Iskanje iz zraka so obnovili ob 6.25. Za zdaj pogrešanega jadralca še niso našli.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • pesbanny / 13.08.2017. ob 18:16

    Znani pisatelj pomorskih zgodb Vettermann je ob poskusu prečenja Atlantika padel v morje . Nikoli več ga niso našli.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano