Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 1. 2022,
15.35

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

7

Natisni članek

Viktor Orban Madžarska energenti živila cene

Četrtek, 13. 1. 2022, 15.35

2 leti, 3 mesece

Madžarska bo zamrznila cene živil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

7

Viktor Orbana | Viktorja Orbana 3. aprila čakajo parlamentarne volitve, kar pa prinaša negotovost tudi na področju politike, predvsem pa težek boj za njegovo ponovno izvolitev, poroča Reuters. | Foto STA

Viktorja Orbana 3. aprila čakajo parlamentarne volitve, kar pa prinaša negotovost tudi na področju politike, predvsem pa težek boj za njegovo ponovno izvolitev, poroča Reuters.

Foto: STA

V luči drastičnih podražitev po vsej Evropi se je madžarska vlada pod vodstvom Viktorja Orbana odločila, da bo od 1. februarja dalje zamrznila cene šestih osnovnih prehrambenih izdelkov.

Cene sladkorja, pšenične moke, sončničnega olja, svinjskega mesa, piščančjih prsi in mleka z 2,8 odstotka maščobe bodo zaradi zvišanja cen zamrznjene na višino, ki so jo dosegle v sredini oktobra preteklega leta, je na družbenem omrežju Facebooku sporočil madžarski premier Viktor Orban.

Cene bodo ostale enake vsaj tri mesece

Vse trgovine morajo cene spustiti na to raven, je povedal madžarski premier in dodal, da se cene energije naglo višajo po vsej Evropi. Vladni odlok bo v veljavi vsaj tri mesece in po potrebi dlje, je v četrtek sporočil predsednik Orbanovega kabineta Gergely Gulyas.

Vrh EU - Zahodni Balkan. Andrej Plenković
Novice Hrvaška vlada omejila najvišjo ceno bencina in dizla

Vlada je že novembra lani za tri mesece omejila cene goriv, prav tako se je odločila ublažiti podražitev elektrike za mala podjetja.

Orbana 3. aprila čakajo parlamentarne volitve, kar pa prinaša negotovost tudi na področju politike, predvsem pa težek boj za njegovo že četrto izvolitev, poroča Reuters. Ankete napovedujejo tesen izid volitev, nekatere pa celo zmago opozicije.

Viktor Orban
Novice Volitve na Madžarskem bodo 3. aprila

Cene se dvigajo tudi v Sloveniji

Cene letijo v nebo tudi v Sloveniji, med drugim so se zelo podražili hrana, gorivo, elektrika in plin. Kot je v novembru povedala Mariča Lah, predsednica Trgovske zbornice, se bodo največje podražitve zgodile v prvih treh mesecih leta.

nakupovanje, dostava, trgovina, sajde, zelenjava, dostava na dom
Novice Življenje je vse dražje. Višanja cen še ni konec. #video
Ne spreglejte