Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 11. 2022,
16.51

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

6

Natisni članek

Kitajska COVID-19

Nedelja, 20. 11. 2022, 16.51

1 leto, 4 mesece

Na Kitajskem po pol leta znova primer smrti zaradi covid-19

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

6

Koronavirus. Corona. Maska. PCT. Covid-19. | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Kitajska je danes poročala o prvem smrtnem primeru zaradi covid-19 v zadnjega pol leta. Gre za 87-letnega moškega iz Pekinga. Kljub strogi politiki ničelne tolerance do covid-19 število primerov okužb v državi znova narašča. V preteklih tednih beležijo namreč več kot 24 tisoč okužb dnevno, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah nacionalne zdravstvene komisije je moški iz Pekinga prvi, ki je umrl po okužbi z novim koronavirusom od konca maja. Kot so še sporočili ob tem, so v 21-milijonski kitajski prestolnici odkrili 621 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, v zadnjih 24 urah pa so po vsej državi zabeležili več kot 24 tisoč lokalnih okužb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čeprav so številke v primerjavi z večino drugih držav nizke, pa zadnje objave podatkov kažejo na povečanje števila primerov na Kitajskem po mesecih, ko so poročali o majhnem številu okužb.

Oblasti napovedale omilitev strogih proticovidnih ukrepov

Do objave prihaja le dober teden po tistem, ko so oblasti napovedale omilitev nekaterih strogih omejitev v zvezi s covid-19, med drugim glede skrajšanja karantene za potnike iz tujine. Nekoliko se bodo spremenili tudi nekateri ukrepi proti širjenju virusa znotraj države.

Oblasti so ob tem opozorile, da omilitev ukrepov ne pomeni tudi odstopanja od politike ničelne tolerance do covid-19.

O povečanju števila koronavirusnih okužb so ob Pekingu poročali tudi iz južnokitajske metropole Guangdžou, kjer so danes zabeležili več kot osem tisoč novih primerov okužbe. To je tamkajšnje oblasti spodbudilo k okrepljenemu nadzoru v osrednjem okrožju Haizhu, kjer živi približno 1,8 milijona ljudi.

V Pekingu so danes nekatera največja nakupovalna središča ostala zaprta, v nekaterih pa so skrajšali delovni čas ali prepovedali strežbo v restavracijah. Nekatera podjetja v okrožju Čaojang, ki velja za poslovno in diplomatsko središče Pekinga, so zaposlene pozvale, naj delajo od doma, poroča AFP.

covid, koronavirus, testiranje, hitri test, covid-19
Novice Znano je: toliko okužb so potrdili v soboto
Ne spreglejte