SiolNET. Novice Svet
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Množična odpuščanja v ameriški vojski. Tu je razlog.

0,20

termometer

V ameriški vojski bodo začeli odpuščati vojake, ki še vedno zavračajo cepljenje proti covid-19 brez upravičenega razloga. Takšen ukaz je v sredo izdala poveljnica ameriške kopenske vojske Christine Wormuth. Zaradi ukrepa utegne biti ob službo 3.300 vojakov.

V drugih rodovih ameriških oboroženih sil, kot so mornarica, marinci in zračne sile, so že začeli odpuščanja. Brez službe je že 650 mornarjev, marincev in pripadnikov zračnih sil.

Pentagon Novice Ameriška vojska razvila podkožni čip za zaznavo okužbe s koronavirusom

Ogrožajo sile in pripravljenost

Do zdaj se je proti covid-19 najmanj z enim odmerkom cepilo 97 odstotkov pripadnikov kopenske vojske, več kot tri tisoč pa jih je zaprosilo za izjemo iz zdravstvenih ali verskih razlogov. Okrog tri tisoč jih je trenutno v disciplinskem postopku.

"Pripravljenost kopenske vojske je odvisna od vojakov, ki so pripravljeni za urjenje, namestitev in boj. Necepljeni vojaki ogrožajo sile in pripravljenost. Začeli bomo odpuščati vse tiste, ki zavračajo cepljenje in niso več v postopku odločanja o izjemah," je sporočila Wormuthova.

 V ZDA se je po podatkih univerze Johns Hopkins do srede zvečer okužilo skoraj 76 milijonov ljudi, za covid-19 pa jih je umrlo več kot 894 tisoč. Do zdaj se je cepilo 65 odstotkov prebivalstva oziroma 212 milijonov ljudi.

  Ameriška vojska Novice Pentagon: Ameriška vojska zapustila Afganistan Novice Ameriška vojska bo plačala obnovo vojaškega objekta na Počku pri Postojni Novice Ameriška vojska: Lasersko orožje ni več znanstvena fantastika (video) Novice Ameriška vojska najmočnejša, slovenska med najšibkejšimi na svetu Novice Ameriška vojska financira mikrovalovno orožje

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin