Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
11.01

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

9

Natisni članek

Severna Karolina moški srečanje medved

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 11.01

1 leto

Med branjem knjige medved presenetil uživača na ležalniku #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,57

9

črni medved | Moški in medved sta doživela bližnje srečanje ter le nemo strmela drug v drugega. (Fotografija je simbolična.) | Foto Reuters

Moški in medved sta doživela bližnje srečanje ter le nemo strmela drug v drugega. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Reuters

Moški iz Severne Karoline se je, medtem ko je užival na svojem ležalniku, iz oči v oči srečal z medvedom, potem ko je ta zašel pod njegov nadstrešek. Moški se je, ko je zagledal medveda, pred njim poskušal zaščititi z blazino, medved pa je bil presenečen nad odzivom moškega in je zbežal.

Nadzorne kamere so ujele trenutek, ko je David Oppenheimer iz Severne Karoline na svojem ležalniku sproščeno prebiral knjigo, le nekaj trenutkov kasneje pa je medved vstopil pod njegov nadstrešek. Ameriški črni medved, ki je bil prav tako začuden in presenečen nad odzivom moškega, ki se je pred nepovabljenim gostom zaščitil z blazino, je po bližnjem srečanju pobegnil.

"Pogledal sem za sabo in nisem videl ničesar," je Oppenheimer povedal za CNN in dodal, "toda približno minuto kasneje je prišel medved in bil praktično pred menoj."

medved
Novice Nevladniki: Slovenija s tako obsežnim odstrelom medvedov krši zakonodajo

Posnetek srečanja moškega in medveda si lahko ogledate tukaj:

Moški ni vedel, kako se bo medved odzval

"Zaskrbljen sem bil, saj nisem vedel, kako se bo medved odzval. Vame je gledal kar nekaj časa, zato sta bili le dve možnosti. Ali me bo napadel ali pa bo odkorakal proč. In upal sem na najboljše," je David povedal za ameriške medije. Preden se je medved odpravil svojo pot, sta nekaj trenutkov strmela drug v drugega.

rjavi medved
Novice Lovci dobili dovoljenje za odstrel 230 medvedov

David je skušal ostati miren

Kot je še povedal, je skušal ostati miren, a je bil ob nepričakovanem srečanju vseeno zelo prestrašen. "Na svoj način so nekako skrivnostni," je dejal David. "Lahko vidite, kako skrbijo za svoje mladiče in kako med seboj komunicirajo. So prijazni in srčkani. So fotogenični. Zabavno jih je gledati," je še povedal.

"Medvedi v tej soseski res ne napadajo ljudi, a ta je vseeno prišel zelo blizu," je še povedal David in dodal, da je razmišljal, da ga ne bi smel gledati v oči, a on je gledal naravnost vanj, zato mu je odleglo, ko je medved odšel.

Medveda je kamera pod nadstreškom med sproščenim ogledovanjem terena ujela tudi kasneje, ko moškega že ni bilo več na ležalniku, očitno pa je, da domačini in medvedje lepo sobivajo.

rjavi medved
Novice Tragedija v Italiji: medved napadel in ubil 26-letnega tekača
Ne spreglejte