Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 1. 2022,
18.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

2

Natisni članek

ranjeni avtobus obisk Joe Biden zrušenje most

Petek, 28. 1. 2022, 18.30

2 leti, 2 meseca

Malo pred Bidnovim obiskom se je v Pittsburghu zrušil most

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

2

Most | Most, ki je bil zgrajen leta 1970, je bil nazadnje pregledan septembra 2021.  | Foto Twitter

Most, ki je bil zgrajen leta 1970, je bil nazadnje pregledan septembra 2021. 

Foto: Twitter

Po navedbah ameriških oblasti se je danes zgodaj zjutraj porušil most v Pittsburghu, pri čemer je bilo ranjenih deset ljudi. To se je zgodilo le nekaj ur, preden je mesto obiskal predsednik Biden in se pogovarjal o infrastrukturi.

Javna varnost Pittsburgha je potrdila, da se je most porušil okoli 6.50 zjutraj. Kot kažejo fotografije, so bila v času rušenja na mostu vsaj štiri vozila, vključno z avtobusom pristaniške uprave.

Po nesreči so bile tri osebe hospitalizirane, vse so zunaj smrtne nevarnosti, je na tiskovni konferenci povedal Darryl Jones, vodja gasilskega urada v Pittsburghu. 

"Dobra stvar v tem trenutku je, da ni smrtnih žrtev, in molili bomo, da ne bo smrtnih žrtev," je novinarjem povedal župan Pittsburgha Ed Gainey. "Imeli smo srečo."

Policija, gasilci in NMS so na kraju dogodka in preverjajo, ali je kdo še slučajno ujet pod mostom.

Jones je dejal, da preiskujejo vzrok zloma. Iz nacionalnega odbora za varnost v prometu so poslali  ekipo za začetek preiskave porušitve mostu.

Most je bil v slabem stanju 

Most, ki je bil zgrajen leta 1970, je bil nazadnje pregledan septembra 2021. V inšpekcijskih pregledih iz leta 2011 je bil ocenjen v slabem stanju. Na dan se je prek njega peljalo približno 14.500 vozil.

Tiskovni predstavnik pristaniške uprave Adam Brandolph je za The Post potrdil, da je vozniku in dvema potnikoma uspelo pobegniti brez poškodb, preostale potnike so rešili reševalci. Pognali so se približno 150 metrov v globino in iz avtobusa potegnili več ljudi, je dejal Jones.

Posledično je bil prekinjen tudi plinovod. Bližnje domove so evakuirali zaradi vonja po plinu.

Nesreča se je zgodila le nekaj ur pred Bidnovim obiskom 

Most se je zrušil na dan, ko je Biden potoval v Pittsburgh, da bi razpravljal o infrastrukturi. V okviru svojega potovanja bo predsednik obiskal raziskovalno in razvojno središče Mill 19, ki je bilo del infrastrukturnega dogovora, ki ga je kongres sprejel lani.

"Predsednik bo nadaljeval izlet, načrtovan za danes, in bo ostal v stiku z uradniki na terenu glede dodatne pomoči, ki jo lahko zagotovijo," so tvitnili.

Na kraju nesreče je bil tudi poročnik John Fetterman, ki letos kandidira za ameriški senat,. Novinarjem je dejal, da je bilo "zastrašujoče" videti, kako je bil videti most, potem ko se je po njem vozil v četrtek.

"Upam, da je to opozorilo za državo, da moramo investirati v infrastrukturo in ljudem omogočiti varno vožnjo na delo. Hvaležen sem samo, da so vsi potniki preživeli," je sklenil.

Joe Biden
Novice ZDA: Rusija bo napadla Ukrajino do sredine februarja
Novice Biden novinarja oklical za "pasjega sina" #video
Ne spreglejte