SiolNET. Novice Svet
0,52

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Macron poziva k obrambi evropskih vrednot

0,52

termometer

Emmanuel Macron
Francoski predsednik Emmanuel Macron je v posebni kolumni orisal svojo vizijo prihodnosti Evropske unije. Foto: Reuters

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v posebni kolumni, ki naj bi jo v torek objavili vodilni mediji v vseh 28 državah članicah Evropske unije, orisal svojo vizijo prihodnosti evropske povezave ter pozval k prenovi schengenskega sistema in vzpostavitvi agencije za "obrambo demokracije" pred kibernetskimi napadi in dezinformacijami.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v omenjeni kolumni pozval tudi k okrepitvi sodelovanja med članicami EU na področju varnosti in podčrtal pomen skupne azilne politike v spopadanju z nezakonitimi migracijami.

"Še nikoli po drugi svetovni vojni nismo tako potrebovali Evrope, kot jo zdaj. Pa vendar Evropa še nikoli ni bila tako ogrožena," je poudaril francoski predsednik v kolumni, ki jo nekateri že komentirajo kot uvod v kampanjo pred majskimi volitvami v Evropski parlament.

Merkel Macron Novice Merklova in Macron naredila korak k vzpostavitvi evropske vojske

Macron poziva k vzpostavitvi posebne agencije za obrambo demokracije

V tej luči je Macron pozval tudi k vzpostavitvi posebne agencije za "obrambo demokracije". "Evropska agencija za obrambo demokracije bi zagotovila evropske strokovnjake vsaki članici, da bi zavarovali njihove volilne procese pred kibernetskimi napadi," je pojasnil francoski predsednik.

Zavzel se je tudi za prepoved financiranja evropskih političnih strank z denarjem iz tujine. Prav tako se je zavzel za prepoved sovražnega in nasilnega govora na internetu.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • mercedezbenz350 / 05.03.2019. ob 07:22 +2 0

  Francija je sprejela medse cel kup drzavljanov bivsih kolonij in rezultat je danes da se pri vsaki demonstraciji lomi in ruši vse pred sabo . Ne vem ce ljudje ki trpijo od vseh teh demonstracij podpirajo omenjene demonstrate ki hocejo spremembe . Ce pogledas v lica rušiteljev je vidno od kod so prisli. V glavnem so pa lenuhi in hocejo zivet od mastnih podpor.

  +2 0
 • Motokultivator / 05.03.2019. ob 05:55 +1 0

  Hehe.. EU caka podoben scenarij kot ex yu.. sam brez vojne.. za nas je bistven da ostanemo v družbi kategornikov.. ena skupina okrog Nemčije.. druga se bo formirala okrog Francije in Italije.. mediteranska skupina..in tretja bo vzhodno evropska.. čim prej temeljite reforme.. bo bolje za nss in našo prihodnost

  +1 0
 • andubtine / 05.03.2019. ob 00:41 +1 0

  Kasno stiže Marko na Kosovo....

  +1 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin