Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
18. 7. 2014,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

pogovor

Petek, 18. 7. 2014, 10.20

8 let

"Letalo je razpadlo v zraku. Našli smo jih 20. Civilistov."

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ukrajinski mediji so objavili avdioposnetke, ki naj bi dokazovali, da so za sestrelitev malezijskega letala blizu meje z Rusijo odgovorni proruski separatisti. Ti odgovornost zvračajo na Ukrajino.

Prvi pogovor je potekal med poveljnikom upornikov Igorjem Bezlerjem in ruskim obveščevalcem Vasilijem Geraninom, ki ga je 20 minut po raketiranju obvestil, da so sestrelili letalo. V drugem pogovoru dva upornika identificirata svojo enoto, ki je to storila. Uporniki naj bi raketo izstrelili iz mesta Černuhin, okoli 80 kilometrov severozahodno od Donjecka. Tretji pogovor je potekal med poveljnikom Kozakov Nikolajem Kozicinom in neidentificiranim vojakom.

Objavljamo prepis pogovorov, ki naj bi jih prestregli ukrajinski obveščevalci (SBU) in naj bi bili dokaz, da so boeing 777 sestrelili separatisti, ne vedoč, da gre za potniško letalo.

Prvi pogovor Bezler: Pravkar smo sestrelili letalo. Skupina Minera. Padel je blizu Jenakijeva. Geranin: Piloti. Kje so piloti? Bezler: Odšli so preiskat letalo, iz katerega se kadi. Geranin: Pred koliko minutami? Bezler: Pred približno 30 minutami.

Komentar SBU: Potem ko so pregledali mesto nesreče, so teroristi hitro spoznali, da so zadeli civilno letalo. Drugi del pogovora je potekal 40 minut pozneje.

Drugi pogovor Major: Ljudje iz Černuhina so zadeli letalo. Iz nadzorne točke v Černuhinu. Oni so Kozaki. Greek: Da, šef. Major: Letalo je razpadlo v zraku. Našli smo jih 20. Civilistov. Greek: Torej, kaj točno je tam? Major: Na kratko, to je stoodstotno potniško letalo. Greek: Je tam veliko ljudi? Major: Deli letala so padli na dvorišča ljudi. Greek: Za katero letalo gre? Major: Nismo še ugotovili. Nisem še bil tam. Vem samo, da so deli ljudi povsod. Greek: Je tam kaj orožja? Major: Čisto nič. Izključno civilne stvari. Greek: So kakšni dokumenti? Major: Da, našli smo študentsko izkaznico nekega Indonezijca z univerze Thompson.

Tretji pogovor Vojak: Nanaša se na zrušeno letalo. Gre za potniško letalo. Tam so trupla žensk in otrok. Na televiziji pravijo, da gre za Malaysia Airlines. Kaj je počel nad ukrajinskim ozemljem?! Nikolaj Kozišin: To pomeni, da so prevažali vohune. Ne bi smeli j****o leteti. Tukaj je vojna!

Ne spreglejte