SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajska obljublja podporo Afriki pri izkoriščanju zelene energije

4

termometer

 | Foto:
Kitajska je svoje uspehe na področju zelene energije pripravljena deliti tudi z Afriko, najmanj razvito celino na svetu, ki želi izkoriščati tudi obnovljive vire energije.

V Keniji se je pred dnevi mudil kitajski minister za okolje Zhou Shengxian. Na sedežu Programa ZN za okolje (UNEP) v Nairobiju je dejal, da je kitajska vlada zavezana rasti zelene energije. "Z veseljem smo pripravljeni deliti zgodbe uspeha na področju zelene energije z afriškimi državami," je povedal.

"Kitajska je prva v svetu na področju vetrne energije" Kitajska bo državam s črne celine nudila podporo na vseh področjih, vključno s prenosom tehnologije in financami, je povedal Zhou. Direktor UNEP Achim Steiner je ob tem pohvalil oblasti v Pekingu, ki so prevzele vodilno vlogo pri spodbujanju mednarodnega sodelovanja na področju okolja.

Kitajska je po investicijah v obnovljive vire energije vodilna država na svetu, lani je zanje po podatkih UNEP namenila 48,9 milijarde dolarjev. "Kitajska je prva v svetu na področju vetrne energije. Našo tehnologijo želimo deliti z drugimi državami, predvsem z državami v razvoju," je pojasnil Zhou.

Afrika ima velik še neizkoriščen potencial na področju obnovljivih virov energije, vključno z vetrno in sončno energijo, čeprav večina prebivalcev črne celine nima dostopa do elektrike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin