Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
26. 4. 2016,
11.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Natisni članek

stavka

Torek, 26. 4. 2016, 11.41

8 let, 5 mesecev

Jutrišnja stavka šestih nemških letališč bo prizadela več deset tisoč potnikov

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,45
Stavka | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na šestih nemških letališčih, vključno z njihovim glavnim vozliščem v Frankfurtu, bo v sredo stavkalo letališko osebje. Njihova poteza bo prizadela več deset tisoč ljudi, sta sporočila Lufthansa in Air Berlin.

Stavkali bodo zaposleni v mehaničnih delavnicah, izvajalci letaliških storitev in zaposleni v nadzoru, ki skrbijo za varnost. Na letališčih v Frankfurtu, Münchnu, Düsseldorfu, Kölnu, Dortmundu in Hannovru je zato pričakovati številne odpovedi poletov in zamude.

Sindikat Verdi, eden največjih nemških sindikatov, želi s stavko dodatno pritisniti na zvezne in lokalne oblasti, s katerimi se že dolgo pogajajo o dvigu plač. "Delodajalci bi morali razmisliti o svojem stališču in ponudbi, zato da bi lahko v tretjem krogu pogajanj v četrtek in petek našli rešitev," je dejal vodja Verdija Frank Bsirski.

Lufthansa je že sporočila, da bo odpovedala vse polete na dolgih linijah v München in iz njega, z urnika pa bo morala črtati tudi nekatere evropske in notranje polete. Večino poletov na dolgih linijah v Frankfurt in iz njega naj bi medtem izvedli. Promet naj bi normalno stekel ob 15. uri.

Ne spreglejte