Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
14.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Azerbajdžan

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 14.54

7 let, 12 mesecev

Janša z azerbajdžanskim ministrom o krepitvi gospodarskega sodelovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Janša je sprejel azerbajdžanskega ministra za izredne razmere Kamaladina Hejdarova. Osrednjo pozornost sta namenila krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Azerbajdžanom.

Obisk ministra Kamaladina Hejdarova, ki ga spremlja tudi manjša poslovna delegacija, je nadaljevanje pogovorov, ki so potekali v okviru uradnega obiska premiera Janeza Janše v Azerbajdžanu sredi januarja, ter predstavlja konkretizacijo tedaj sprejetih dogovorov, so še sporočili.

Sogovornika pozdravila sklenitev meddržavnih sporazumov in komercialnih dogovorov Sogovornika sta pozdravila sklenitev meddržavnih sporazumov in komercialnih dogovorov med poslovnimi subjekti, "kar krepi pravno-administrativno podlago in predstavlja močan temelj za nadaljnje sodelovanje med državama na politični in gospodarski ravni".

Janša je kot izjemno pozitivno ocenil ustanovitev mešane medvladne gospodarske komisije, ki se bo predvidoma sestala že letos jeseni v Sloveniji in tudi sprejela natančen načrt o konkretnih oblikah sodelovanja ter uskladila konkretne skupne projekte za realizacijo.

Tudi o neizkoriščenih možnostih sodelovanja med državama Janša in Hejdarov sta govorila tudi o še neizkoriščenih možnostih sodelovanja med državama, pri čemer je azerbajdžanski gost posebej izpostavil turizem ter možnosti za sodelovanje na področju finančnih investicij in živilsko-prehrambene industrije.

Slovenski premier pa je predstavil tudi vse ključne ukrepe, ki jih je slovenska vlada sprejela v preteklem letu, da bi stabilizirala gospodarske razmere in okrepila konkurenčnost poslovnega okolja. Pozdravil je tudi hiter napredek Azerbajdžana na gospodarskem področju in njegovo približevanje evroatlanskim integracijam, so sporočili iz kabineta premiera.

Ne spreglejte