SiolNET. Novice Svet
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izredne razmere na Siciliji, bliža se orkan Apollo #video #foto

0,62

termometer

 Na vzhodu Sicilije se vremenske razmere zaostrujejo, saj se po tednu močnega deževja otoku zdaj približuje še sredozemski orkan Apollo. Območje Sirakuz je že doseglo obilno deževje, poročajo o povišanem plimovanju in poplavah.

Gasilci so morali v zadnjem dnevu na terenu posredovati več kot 160-krat, poročajo tuje tiskovne agencije.

Gasilci se pripravljajo na bližajoči se orkan. Gasilci se pripravljajo na bližajoči se orkan. Foto: Reuters

Deli otoka so že pod vplivom orkana

Italijanski vremenoslovci so napovedali, da bo dele Sicilije in Kalabrijo dosegel redek tropski ciklon, znan kot sredozemski orkan Apollo. Povedali so tudi, da je morje za osem stopinj Celzija toplejše od povprečja za ta letni čas. Apollo se otoku približuje z vzhoda.

Deli otoka so že pod njegovim vplivom, med drugim je kraj Augusta odrezan od sveta. Zaprte so šole, vlaki ne vozijo. Ponekod naj bi se sprožili zemeljski plazovi.  

Neurje je povzročilo veliko škode. Neurje je povzročilo veliko škode. Foto: Reuters

Neurje je na otoku v zadnjih dneh že zahtevalo najmanj tri življenja. Najhuje je na širšem območju Catanie, kjer je voda povzročila večjo gmotno škodo. Na območju ostajajo obratujejo le najnujnejše storitve.

Neurje je povzročilo veliko škode. Neurje je povzročilo veliko škode. Foto: Reuters

V poplavah in plazovih v Nepalu in Indiji skoraj 200 mrtvih Novice V poplavah in plazovih v Nepalu in Indiji skoraj 200 mrtvih #video Poplave Novice Poplave in plazovi v Indiji zahtevali 41 življenj Poplave ZDA Novice V močnem deževju umrli štirje ljudje, med njimi štiriletnica #video Posledice neurja v Ljubljani 29.9.2021. Novice Dan po neurju: v Ljubljani poplavilo ceste, podhode, kleti #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin