Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
10.47

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Maher

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 10.47

5 let, 6 mesecev

Italijanski politik, ki je odletel hitreje kot Maher

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prefekt osrednje italijanske pokrajine Perugia Antonio Reppucci je rekordno hitro odletel s funkcije zaradi izjave, da bi se morale matere narkomanov ubiti.

Mandat nekdanjega slovenskega ministra za infrastrukturo Igorja Maherja je trajal vsega pet dni. Toliko je namreč trajalo, da je odstopil po tem, ko je na dan prišla njegova domnevna črna gradnja, in postal minister z najkrajšim stažem v Sloveniji.

Še hitreje pa je "odletel" Antonio Reppucci, za katerega je bila usodna izjava, ki je v sosednji Italiji dvignila nemalo prahu. Prefekt Perugie je med novinarsko konferenco, ki so jo predvajali na televiziji, izjavil, da bi se mama morala ubiti, če odkrije, da je njen otrok narkoman. Njegova izjava je izzvala proteste na družabnih omrežjih, vlada pa ga je takoj zamenjala.

Besen premier Ali je Reppucci prišel prej domov ali pa je bil prej zamenjan, ni znano, je pa znano, da je njegova izjava naletela na vsesplošno zgražanje, italijanski premier Matteo Renzi pa je bil po besedah njegovih sodelavcev besen.

Minister za notranje zadeve Angelino Alfano je takoj sporočil, da bo zamenjal prefekta Perugie (prefekt je najvišja funkcija v italijanskih provincah) ter takoj udejanjil svoje besede. "Slišal sem njegovo izjavo, ki je težka in nesprejemljiva. Ne more več ostati na tem ali katerem drugem položaju. Takšna izjava je nesprejemljiva, še posebej za državnega funkcionarja," je bil odločen Alfano.

Napadel družino Reppucci je na novinarski konferenci govoril o drogi in napadel družino, češ da se "rak nahaja v družinah" in da "če mati ne opazi, da se njen otrok drogira, pomeni, da je propadla in da je edino, kar lahko stori, samomor".

Dejal je, da boj proti drogam ne more biti samo obveza policije: "Mi ne moremo biti negovalci ali vzgojitelji otrok namesto družine. Če nekdo rodi otroka, mora potem paziti, kaj ta otrok dela. Če bi imel sina in bi ga videl na cesti s steklenico v roki, bi ga oklofutal. Ne morem sprejeti, da je nekdo pijan na cesti."

Ne spreglejte