Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
12.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Igor Maher Gregor Virant

Torek, 20. 8. 2013, 12.30

5 let, 5 mesecev

Minister Virant je prepričan, da Igor Maher nima političnih madežev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zakaj je Igor Maher, ki je odstopil zaradi črne gradnje, primeren za odgovorno javno funkcijo, nadzornika Elesa? Gregor Virant odgovarja, da ni storil ničesar, zaradi česar ne bi mogel biti nadzornik.

Glede na dejstvo, da je moral Igor Maher zaradi nespoštovanja predpisov le po petih dneh odstopiti kot minister za infrastrukturo in okolje, nas je zanimalo, zakaj koalicijska stranka DL ter njen predsednik in minister za javno upravo Gregor Virant ocenjujeta, da bi bil lahko primeren za odgovorno javno funkcijo, kot je nadzornik v javnem elektropodjetju Eles.

Ne samo nadzornik, tudi predsednik? Po neuradnih informacijah bo namreč Maher po včerajšnji odločitvi nadzornikov Slovenske odškodninske družbe postal član nadzornega sveta javnega podjetja Elektro-Slovenija, časnik Večer pa celo ugiba, da bi lahko vodil nadzorni sveta tega sistemskega operaterja električnega omrežja v popolni lasti države.

Virant naj ne bi imel nič s kadrovanjem "Glede gospoda Maherja v DL menimo, da ni storil ničesar takšnega, kar bi ga kar na splošno diskvalificiralo za članstvo v kakšnem nadzornem svetu. Okoliščine, zaradi katerih je odstopil z ministrske funkcije (domnevna črna gradnja), so bile neposredno povezane z delovnim področjem ministrstva, ki ga je vodil," so nam odgovorili iz Državljanske liste. V stranki zagotavljajo, da se minister Virant s kadrovanjem članov nadzornih svetov ne ukvarja, ampak to prepušča pristojnim organom.

Maher je čist V manifestu Državljanske liste je sicer zapisano, da mora biti predstavnik DL " brez političnih in pravnih madežev in brez okostnjakov v omarah". V DL so prepričani, da je Maher čist: "Gospod Maher nima političnih madežev. Ravno nasprotno, s svojo odločitvijo, da odstopi z ministrskega položaja kljub prepričanju, da je ravnal skladno z zakonodajo, je pokazal najvišjo raven osebne in politične integritete in postavil zgled. Prav tako nima pravnih madežev, saj nikoli ni bil obsojen ali obtožen za nobeno kaznivo dejanje."

Ne spreglejte