Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 4. 2015,
15.32

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klavdija Markež Miro Cerar Stanka Setnikar Cankar Igor Maher Janko Veber plagiat

Sobota, 4. 4. 2015, 15.32

5 let, 5 mesecev

Razkrivamo: ministrica Markeževa je spet prepisovala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Klavdija Markež, ki jo je z ministrstva odnesla afera plonkanje, je spet prepisovala. V uredništvu Satirikona smo se dokopali do dokumentov, iz katerih je jasno razvidno, da je spet grešila!

Miro pa zadnje tedne res nima sreče! Moral bi se pripravljati na barvanje jajčk in v prazničnih dneh poiskati notranji mir, pa se je znašel v viharju vseh viharjev. Najprej mu jo je s tisto analizico o prodaji Telekoma Slovenije zagodel obrambni minister Janko Veber, nato pa so se mu pokonci postavili še vsi Vebrovi strankarski kolegi iz SD. Ampak Mira to ni spodneslo. Niti sanjalo se mu ni, kaj ga čaka. Judež v njegovi lastni stranki! Kdo je izdal SMC?

Niti vselila se ni dobro, ko je že morala oditi Sreda zjutraj. Ministrico za izobraževanje, znanost in šport Klavdijo Markež so razkrinkali. Preplonkala je več kot tretjino svoje magistrske naloge, zaključek pa je kar prekopirala iz neke diplomske naloge. Pa komaj dobro se je vselila v svoje prostore na ministrstvu. Niti fikusa ni postavila na svoje mesto in izobesila fotografije svojega mesije. Pa toliko lepega je imela povedati o Miru. S svojo karizmo in avtoriteto si je v njenih očeh ustvaril spoštovanje, ona pa ga je tako razočarala. Klavdija je bila povsem na tleh. Ni ji ostalo drugega, kot da Miru prizna resnico in mu ponudi svoj odstop.

Še en plagiat nekdanje ministrice! A Klavdija se iz te zgodbe ni naučila prav ničesar. Prvi v državi vam zdaj razkrivamo odstopno izjavo, ki jo je poslala predsedniku vlade, iz nje pa je jasno razvidno, da je zdaj že nekdanja ministrica prepisovala kar od svoje predhodnice Stanke Setnikar Cankar. Če ocenimo tako na oko, lahko z gotovostjo trdimo, da je preplonkala več kot 80 odstotkov izjave.

Miro Cerar se je znašel pred težko nalogo: je odstopna izjava Klavdije Markež sploh veljavna, ker gre za plagiat? Bo morala ministrica še enkrat odstopiti?

"Vse je res," nam je v telefonskem pogovoru, ko smo jo postavili pred dejstva, priznala Markeževa. "Klavdija, zakaj pa ste spet prepisovali?" smo drezali dalje. Zaupala nam je, da si je želela, da bi se je javnost spominjala vsaj po najkrajšem ministrskem mandatu, če ne že po dosežkih iz njenega ministrovanja. Časa, da bi sama sestavila svojo odstopno izjavo, zato ni bilo. A nekdanji ministrici je spodletelo tudi to. Čeprav je odstopila že peti dan po potrditvi v DZ, ni postavila novega rekorda. Le izenačila je tistega, ki ga je postavil minister za infrastrukturo Igor Maher.

Iz državnega zbora je niso pregnali Kitajci Po neuspešnem vzponu na ministrstvo pa se je padla ministrica odpovedala tudi udobnemu sedežu v poslanskih klopeh. Ne, razlog za odhod Markeževe iz DZ ni prihod novega ponudnika hrane v parlamentarno menzo, ki jo bo konec meseca prevzel kitajski gostinec in podjetnik Lu Xianxhi, pa čeprav Markeževa menda ni ravno ljubiteljica kitajske pečene race. To, kar boste prebrali v nadaljevanju, vas bo šokiralo! Ja, danes smo res polni ekskluzive!

To so povratniki! Kaj imajo skupnega Klavdija Markež, Igor Maher, Janez Kopač, Alenka Trop Skaza, Jožef Petrovič, Jože P. Damijan, Duša Trobec Bučan in Stanka Setnikar Cankar? Nimate pojma? Berite dalje! Vsi našteti so bili nekdaj ministri. In vsi so morali vlado predčasno zapustiti – ne po svoji volji, kakopak. In ti padli ministri in ministrice so se zdaj odločili, da želijo tej državi nekaj dati, ji pomagati, da se ponovno vzpne med zvezde Evrope. Ti ministri bodo stopili skupaj in oblikovali vlado v senci!

Klavdija bo naredila konec plagiatorstvu! Klavdija Markež bo v senčni vladi vodila šolstvo. Obljubila je, da bo naredila vse, da plagiatorstva v šolah ne bo več. Primite se za denarnico, kajti za naše finance bo poskrbela Stanka Setnikar Cankar. Tista ministrica, ki je odstopila zaradi visokih honorarjev, ki jih je prejemala ob svoji plači. V Cerarjevi vladi je ni nihče razumel, mi pa verjamemo, da je ona prava, da oplemeniti naš denar. Za strice iz ozadja pa bo poskrbela Alenka Trop Skaza – tista ministrica, ki je odstopila zaradi pritiskov iz ozadja. Končno nekdo, ki je našel pogum!

Kaj pa dirigent? Najbolj uglašeni orkester na sončni strani Alp pa bo usmerjal nihče drug kot obrambni minister Janko Veber. Ja, prav ste prebrali. Po naših informacijah bo namreč Veber na četrtkovi seji DZ, kjer bodo razpravljali o njegovi razrešitvi, še pred glasovanjem odstopil. Odstopna izjava je menda že spisana, za Vebra jo je prepisala kar Markeževa. Temu mi pravimo timski duh! Za kaj pa so prijatelji, kajne?!

Klavdiji se je spet smejalo! Z Jankom in drugimi bodo skupaj na novo napisali zgodovino. Ne, tokrat Mira ne bo razočarala. S svojim delom v senčni vladi mu bo pokazala, da je vredna zaupanja, dokazala mu bo, da je njena vera vanj trdna kot kamen. Stala je za fotokopirnim strojem in prekopirala prvi izvod koalicijske pogodbe vlade v senci. O, ja, to mi delaj!

Ne spreglejte