SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijanske vdove protestirale zaradi brezupnih razmer

2

termometer

Italijanske vdove, katerih možje so storili samomor zaradi razmer, v katerih so se znašli zaradi gospodarske krize v državi, so se zbrale v Bologni in protestirale pred tamkajšnjim davčnim uradom.

Ženske, ki so se jim pridružili tudi številni brezposelni, so skandirale imena 70 oseb, ki so si vzele življenje zaradi brezupnih finančnih razmer.

Lani v Italiji več kot tisoč samomorov Število samomorov se je v Italiji od začetka gospodarske krize leta 2008 povečalo. Po navedbah združenja obrtnikov CGIA si je od začetka leta življenje vzelo 32 podjetnikov, največ v industrijski regiji Veneto. Tu je samomor storilo deset ljudi. Leta 2011 so v Italiji zabeležili več kot tisoč samomorov, kar je bilo 24 odstotkov več kot leta 2008.

Pozivi k ustanovitvi solidarnostnega sklada CGIA je italijansko vlado že pozval, naj ustanovi solidarnostni sklad, ki bi podpiral Italijane, ki so zaradi krize zašli v hude težave.

"Davki so tatvina" "Nimam službe in izgubila sem moža. Bojim se, da bo država sedaj od mene zahtevala še dodatne davke," je dejala ena od zbranih vdov Tiziana Marrone. "Davki so tatvina," je pisalo na plakatih, ki so jih nosile udeleženke protesta.

S protestom izrazile bolečino Protestnice so sicer dejale, da je njihovo zborovanje popolnoma nepolitično in strankarsko neopredeljeno, z njim pa hočejo le izraziti svojo bolečino.

Zaradi finančnih težav vdrl v finančni urad in zajel 15 talcev V Bergamu pa se je v torek zgodil še en incident. Oborožen moški je zaradi finančnih težav vdrl v finančni urad v mestu in za talce vzel 15 ljudi. Predal se je šele po petih urah pogajanj s policijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin