SiolNET. Novice Svet
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijanska vlada po zrušenju viadukta začela postopek za odvzem koncesije upravitelju avtocest

0,16

termometer

Morandi most
Foto: Reuters

Italijanska vlada je danes začela postopek za odvzem koncesije zasebnemu upravitelju avtocest Autostrade per l'Italia zaradi zrušenja viadukta v Genovi. Italijanska civilna zaščita je medtem sporočila, da po torkovi nesreči pogrešajo še pet ljudi.

Kot je na družbenem omrežju Facebook zapisal italijanski premier Giuseppe Conte, je podjetje Autostrade per l'Italia odgovorno za hudo tragedijo, ki je posledica zrušenja viadukta.

Morandi most Novice Iskanje preživelih v ruševinah viadukta zahtevno tudi za reševalne pse #video

Po besedah italijanskega premierja nobena ponudba za vnovično gradnjo viadukta ne more nadomestiti odgovornosti za nesrečo. Dodal je, da povzročene bolečine ni mogoče izmeriti.

Morandi most Novice V Genovi se je zrušil avtocestni viadukt, najmanj 35 mrtvih #foto #video

Število pogrešanih so znižali, potem ko so se nekateri, ki so veljali za pogrešane, javili svojim družinam. Število pogrešanih so znižali, potem ko so se nekateri, ki so veljali za pogrešane, javili svojim družinam. Foto: Reuters

Okrepili bodo nadzor in pristojnosti inšpektorjev

Vlada v Rimu je še napovedala, da bo okrepila nadzor in pristojnosti inšpektorjev na ministrstvu za infrastrukturo ter prisilila zasebne upravitelje avtocest, da bodo vlagali več v vzdrževanje cest.

Genova, viadukt Novice Že pred šestimi leti napovedal katastrofo v Genovi #video

Italijanska civilna zaščita je medtem sporočila, da po zrušenju viadukta pogrešajo še pet ljudi. Pred tem je bilo po podatkih oblasti pogrešanih med 10 in 20 ljudi. Število pogrešanih so znižali, potem ko so se nekateri, ki so veljali za pogrešane, javili svojim družinam.

Novih smrtnih žrtev ali preživelih niso našli, tako da ostajajo uradni podatek o žrtvah najmanj 38 mrtvih in 15 poškodovanih. Enajst poškodovanih ostaja v bolnišnicah. Novih smrtnih žrtev ali preživelih niso našli, tako da ostajajo uradni podatek o žrtvah najmanj 38 mrtvih in 15 poškodovanih. Enajst poškodovanih ostaja v bolnišnicah. Foto: Reuters

Morandi most Novice Arhitekt Črnega Kala o zrušenem viaduktu v Genovi: To je pregrozno

Reševalci so danes nadaljevali iskanje pogrešanih. Viadukt Morandi se je zrušil med hudim neurjem, ko je v globino 45 metrov skupaj z njim zgrmelo približno 35 avtomobilov in trije tovornjaki.

Viadukt Črni Kal Novice Dars: Stabilnost slovenskih viaduktov ni ogrožena

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin