SiolNET. Novice Svet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Italijani bi najprej politikom rezali plače

1

termometer

Velika večina oziroma 60 odstotkov Italijanov se strinja, da bi morali ukrepe, kot so na primer rezanje plač politikom, zmanjšanje števila poslancev in ukinitev financiranja strank, uvesti takoj.

Niti zaposlitve niti zmanjšanje davčnih pritiskov niso na prvem mestu Italijanov. Na vprašanje, kateri so najnujnejši ukrepi, ki bi jih morala uvesti nova vlada, so odgovorili: Rezanje plač politikom.

Anketa agencije ISPO je pokazala, kako so Italijani jezni na politike. Prepričani so, da so preveč plačani za delo, ki ga opravljajo.

Lestvica desetih najnujnejših ukrepov Na lestvici najnujnejših ukrepov je na prvem mestu tako rezanje plač politikom, na drugem reforma delovne zakonodaje, na tretjem sprememba volilnega zakona, na četrtem reforma zakona o davku na nepremičnine, na petem zmanjšanje števila poslancev, na šestem zmanjšanje davkov, na sedmem odprava državnega financiranje političnih strank, na osmem plačilo dolgov državnim podjetjem, na devetem reforma pravosodja in šele na desetem mestu zaposlovanje mladih.

Na podlagi ankete in lestvice najnujnejših ukrepov lahko sklepamo, da kar sedem od desetih Italijanov meni, da so italijanski politiki in javna uprava nesposobni, saj država različnim podjetjem dolguje skoraj 100 milijard evrov.

Veliko podjetij je zaprlo svoja vrata, saj za svoje delovanje niso dobila denarja iz državne blagajne. Država oziroma politiki uničujejo podjetja in podjetnike, zato je vse to privedlo do situacije, ko volivci svoj glas namenijo strankam, kot je na primer Gibanje pet zvezd Beppeta Grilla. Po eni strani to storijo v znak protesta proti tradicionalnim strankam, po drugi strani pa zaradi obljub, da člani omenjenega gibanja za svoj obstoj ne bodo trošili denarja iz državne blagajne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin