SiolNET. Novice Svet
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea zaradi nevarnih izpustov ogljikovega monoksida umika izdelek

0,60

termometer

Ikea kuhalna plošča
Foto: IKEA

Ikea je zaradi varnostnih ukrepov iz prodaje umaknila kuhalno ploščo Eldslåga. Ta naj bi zaradi napake pri dobavitelju sproščala emisije ogljikovega monoksida, ki niso v skladu s standardom na trgu EU. Vse kupce omenjenega izdelka zato pozivajo, naj prenehajo uporabljati del plošče.

Kot poročajo hrvaški mediji, so pri Ikei pojasnili, da je kriva človeška napaka pri dobavitelju. V hitrem gorilniku naj bi bila namreč nameščena napačna šoba za plin, zaradi česar se sprošča prekomerna količina ogljikovega monoksida. Kljub temu pri podjetju za zdaj incidentov še ne beležijo.

Vse uporabnike, ki so ploščo kupili pred 1. januarjem, zato pozivajo, naj nehajo uporabljati hitri gorilnik, postavljen v zgornjem desnem kotu plošče, dokler tehnične službe gorilnika ne popravijo. Preostali deli plošče so varni za uporabo.

Ikea stranke poziva, naj stopijo v stik s poslovalnico, v kateri so izdelek kupili, in se dogovorijo za termin servisa.

Sporni izdelki so bili na prodaj na Švedskem, Norveškem, Danskem, Finskem, v Islandiji, na Češkem, Hrvaškem, Slovaškem, Madžarskem, Poljskem, Irskem, Portugalskem in v Litvi, Srbiji, Rusiji, Španiji, Veliki Britaniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Belgiji ter Franciji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin