Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 1. 2024,
7.11

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

Natisni članek

Karlovec nesreča nesreča policija

Sobota, 6. 1. 2024, 7.11

3 mesece, 3 tedne

Huda prometna nesreča na Hrvaškem: trije mrtvi in 12 poškodovanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07
Hrvaška policija koronavirus | Po prvih podatkih sta trčila kombi in osebno vozilo. Fotografija je simbolična.  | Foto Reuters

Po prvih podatkih sta trčila kombi in osebno vozilo. Fotografija je simbolična.

Foto: Reuters

Med predorom Sveti Marko in priključkom Novigrad na avtocesti Karlovec–Reka sta ponoči ob 1.40 trčila kombi in osebno vozilo, pri čemer so umrle tri osebe, 12 pa je bilo poškodovanih, poroča hrvaški portal 24sata. 

V hudi prometni nesreči, ki se je danes ponoči ob 1.40 zgodila na avtocesti Karlovec–Reka med predorom Sveti Marko in priključkom Novigrad na Dobri, so umrli trije ljudje, več jih je bilo poškodovanih.

Po prvih podatkih sta trčila kombi in osebno vozilo. Gre za kombi madžarske registrske tablice in osebno vozilo reške registracije. Vzrok nesreče uradno še ni znan. Na kraju nesreče je poleg policijskih ekip tudi državna tožilka. 

Umrla zakonca, otrok poškodovan 

Po neuradnih informacijah s terena se je mitsubishi madžarske registrske tablice premikal v smeri Zagreba iz južne smeri. Pred predorom Sv. Marko je izgubil oblast nad vozilom in zapeljal čez brežino v smeri avtoceste proti jugu. Prišlo je do neposrednega trčenja osebnega vozila alfa romeo reške oznake.

Po neuradnih informacijah s terena je terenec mitsubishi najverjetneje prevažal migrante, saj je bilo v vozilu s sedmimi sedeži (5 + 2) kar 12 oseb, torej voznik in 11 potnikov. Po grozljivem udarcu so vsi popadali iz vozila. Voznik je umrl na kraju, sopotniki pa so bili poškodovani.

Umrla naj bi tudi zakonca v vozilu alfa romeo reške oznake. Poškodovan naj bi bil otrok, ki je bil z njima v avtu.

Še dve vozili, ki sta peljali proti jugu, sta zaradi trčenja zapeljali v razbitine, a brez večjih posledic. Prizor na kraju nesreče je bil grozljiv. Avtomobilski deli so raztreseni povsod, so za Jutarnji list povedali očividci. 

Novinarji Jutarnjega lista so se pogovarjali z voznikom, ki je bil udeležen v grozljivi prometni nesreči in je pomagal pri oskrbi ponesrečencev. "Terenec z madžarskimi tablicami je iz južne strani preletel ograjo in neposredno zadel reški avto, šlo je za alfo. Videl sem dim. Ljudje iz alfe so umrli na mestu, mož in žena, fant je spal zadaj, star je bil morda 17, 18 let. Ljudje v mitshubishiju so bili očitno migranti, videl sem, da so bili temnopolti in da jih je bilo 12, avto pa je bil tisti s pet plus dvema sedežema, torej s sedmimi. Vsi so popadali ven in obležali. Eden se je - ne vem, kako - rešil nepoškodovan, hodil naokoli, nato pa pobegnil, tako da jih je morda bilo 13, težko rečem, to bodo ugotovili policisti," je povedal pretreseni moški.

"Dva ali trije moški iz terenca so ležali na prehitevalnem pasu tik ob brežini, dva sta kričala od bolečin, eden je bil v hudem stanju, ne vem, če bo preživel, ostali so ležali na travi. Eden je bil pod kombijem. Ko so dvignili mitsubishi, so našli še enega. Ta je bil mrtev, morda voznik. Grozno," je nadaljeval moški.

"Fant iz avtomobila reške registrske tablice je imel okrvavljeno glavo, a je bil pri zavesti. Vprašal sem ga, kam so bili namenjeni. Rekel mi je, da domov, na Reko. Vprašal sem ga, če ve, kaj se je zgodilo, in dejal je, da ne ve, da je spal zadaj. Ves čas je ponavljal: 'Mama in oče nista dobro,'" je še dejal moški.​

Poškodovanih kar 12 ljudi, med njimi tudi otroci 

Z Zavoda za urgentno medicino v Karlovcu je KaPortal izvedel, da je poškodovanih kar 12 ljudi. Njihovo stanje in resnost poškodb še nista znana.

Na kraju nesreče je posredovalo kar sedem ekip nujne medicinske pomoči, šest iz Karlovške županije, ena iz Primorsko-goranske županije, šest bolnikov so oskrbeli v Splošni bolnišnici Karlovac, trije so v KBC Rijeka, dva v bolnišnici v Ogulinu in eden v KBC Zagreb. KAportal poroča, da so med poškodovanimi tudi otroci.

Hrvatski avtocestni klub je sporočil, da je zaradi nesreče oviran promet med priključkoma Karlovec in Novigrad v smeri Dubrovnika, obvozi pa potekajo po državnih cestah.

Christian Oliver
Novice Za igralca ter njegovi 10- in 12-letni hčerki usodna letalska nesreča
H3, Ljubljana - severna obvoznica, priključek Nove Jarše, pogled proti razcepu Zadobrova
Novice Objestna vožnja, več nesreč, ranjen policist in zastoj na ljubljanski obvoznici
Policija, Slovenija
Novice Nesreča pri Ljubljani: avtomobil zbil otroka
Ne spreglejte