SiolNET. Novice Svet
7,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaški ribič ujel sto kilogramov težko "vodno pošast" #foto

7,72

termometer

"To je riba mojega življenja, 30 let sem jo poskušal ujeti," je po zgodovinskem ulovu sto kilogramov težkega in več kot 2,5 metra dolgega soma ponosno povedal hrvaški ribič Denis Špoljarić. Ujel je namreč največjo ribo, kar so jih kadarkoli videli v jezeru Rakitje v bližini Zagreba.

V jezeru Rakitje je veliko somov, a ulov Denisa Špoljarića, sicer člana Ribiškega društva Rak Rakitje, se bo zagotovo zapisal v zgodovino. Več kot 2,5 metra dolgo in sto kilogramov težko "vodno pošast" je skupaj s prijateljem Mariem Japjcem ujel v torek zvečer, poročajo hrvaški mediji. 

Soma vrnila v jezero

Po obveznem fotografiranju sta soma spustila nazaj v jezero. Kot je pojasnil Špoljarić, soma nista stehtala, saj bi med tem lahko poginil, a predvideva, da je imel okoli sto kilogramov.

"Vidi se, kako velik je. To je zagotovo največja riba, kar sem jih kadarkoli ujel. S prijateljem sva imela odlično opremo in soma ujela v približno pol ure. Ta ulov ni bil naključen, to je bil najin cilj, saj veva, da so v jezeru tako veliki somi," je povedal Špoljarić. 

Ribolov v Rakitju je dolgoletna tradicija, ribičev pa ne manjka. Lovijo predvsem some in ščuke, ki jih večinoma nato vrnejo v jezero. 

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin